fbpx

Wauw: duizenden Joodse kinderen bidden dagelijks voor Israël

duizenden joodse kinderen bidden voor israel
Deel deze post:
Lees ook:

Wat kan je doen voor Israël als je nog maar een kind bent en niet eens in Israël woont? Juist: bidden. Van zondag tot en met donderdag komen dagelijks vijf- tot tienduizend kinderen via een livestream samen om te bidden voor bescherming van Israël.

Deze kinderen vechten mee in de oorlog door te bidden. Ze worden ‘The Incredible Kids Tehillim Army’ genoemd.

Tziri Preis organiseerde aan het begin van de oorlog een Zoom-meeting voor Joodse kinderen om samen te bidden. Binnen no-time zaten de 1000 beschikbare plaatsen vol en ontstond er een wachtrij. Daarom organiseert ze nu gebedsmomenten die te volgen zijn via een livestream, zodat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen.

Tijdens deze gebedsmomenten leren de kinderen hoe ze mogen bidden voor Israël, bidden ze samen en horen ze de bijzonder verhalen die laten zien ze hoe hun gebed verhoord wordt.

Emma Platt

Zoals het bijzondere verhaal van de 10-jarige Emma Platt. Ze schreef een brief aan het Israëlische leger, waarin ze de soldaten van de IDF bedankte en aanmoedigde. Ook schreef ze dat ze elke dag voor hen bad. De brief kwam aan bij Eitan, een soldaat die geraakt werd door de brief. Hij hield de brief bij zich toen hij Gaza binnenging.

Hij raakte zwaargewond, maar wilde in leven blijven zodat hij Emma op een dag persoonlijk kon bedanken voor de mooie brief. Uiteindelijk kwam hij in een Israëlisch ziekenhuis terecht, waar hij langzaam herstelde. Hij ontmoette daar een groep Amerikanen en vroeg hen om de zoektocht naar Emma te starten.

De Amerikanen maakte een filmpje van Eitan die Emma bedankte voor haar gebed en dat haar bidden zijn leven had gered. Vervolgens vroeg hij of iedereen die de video zou zien, kon helpen om Emma op te sporen.

De video kwam al snel bij Tziri Preis terecht, de organisator van de gebedsbijeenkomsten. Ze stuurde de oproep naar alle kinderen met de vraag om iedereen met de achternaam Platt te bellen. Binnen no-time kreeg ze het telefoonnummer van Emma’s moeder in handen.

Die avond, tijdens de gebedsbijeenkomst, liet ze de video zien die soldaat Eitan had gemaakt en belde ze met Emma en haar moeder. De dag erna kwam Eitans wens uit: via Zoom ontmoette hij Emma en kon hij haar bedanken voor haar gebed.

Bekijk het in deze video:

Strijden met Israël

Het gebed van zo veel Joodse kinderen laat zien hoe één het Joodse volk is en dat hun gebed levens redt. Ook wij worden opgeroepen om te bidden voor de vrede van Jeruzalem en voor de bescherming van Israël.

Misschien vraag jij je ook af wat je in deze tijd kunt betekenen voor Israël. Gebed is het allerbelangrijkst! Op deze manier mag ook jij strijden met Israël.

Trouwens, ‘Strijden met Israël’ is ook het thema van het komende Isreality jongerenweekend, dat 12-14 april plaatsvindt. Samen denken we na over geestelijke strijd rondom Gods volk en hoe jij als christelijke jongeren achter Israël kunt gaan staan.

Kom je ook? Bekijk hier alle info en meld je aan!