Misschien zit jij op dit moment wel in thuisquarantaine door het coronavirus. In ieder geval zijn alle restaurants, café’s en andere tentjes dicht, waardoor je toch echt zelf voor eten moet zorgen. Tijd genoeg om lekker te gaan bakken! Hier een recept voor een overheerlijke Israëlische cheesecake.
Wat heb je nodig voor deze cheesecake?
Voor de bodem:
- 250 gram bastognekoekjes
- 70 gram ongezouten boter (gesmolten)
- Zout, naar smaak
Voor de vulling:
- 450 gram gewone, volle roomkaas
- 150 gram suiker
- 20 ml vers sap van 1 citroen
- 1/4 theelepel vanille-extract
- Zout
- 340 gram zware room
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: vers fruit om te versieren
Hoe maak je de cheesecake?
- Voor de bodem: combineer koekkruimels en gesmolten boter in een kleine kom en roer er een snufje zout naar smaak door. Strooi het mengsel in een 25 cm taartvorm of springvorm, verspreid in een platte gelijkmatige laag.
- Voor de vulling: combineer roomkaas, suiker, citroensap, vanille en zout in de kom van een keukenmixer met deeghaken. Meng op lage snelheid om een dikke pasta te maken, en verhoog vervolgens tot gemiddelde snelheid tot het mengsel zacht en glad is.
- Schakel over naar het garde-opzetstuk. Giet de room in de mixerkom. Mix op lage snelheid om de ingrediënten te mengen, en verhoog vervolgens naar hoge snelheid en klop tot stijve pieken, 3 tot 5 minuten, afhankelijk van het vermogen van uw mixer.
- Verdeel de vulling op de voorbereide bodem en spreid het uit in een gelijkmatige laag. Met een spatel kun je de toplaag van de vulling mooi afwerken. Dek af met plastic en koel tot de vulling stevig en koud is, ongeveer 6 uur of tot een interne temperatuur van 4°C.
- Om te serveren: Versier met vers fruit
‘Ik zag wel dat je naar mijn cheese-cake!’ Geniet ervan!
De vorige Tasty Thursdays gemist? Klik op de foto voor meer!

Dit recept komt van Family7 tv-programma Feesten & Falafels.