fbpx

Tasty Thursday: Deze kokostaart wil je proberen!

irene-kredenets-E95Lpkg-bgc-unsplash
Deel deze post:
Lees ook:

Het is weer Tasty Thursday! De lekkerste Israëlische recepten die je zelf kunt uitproberen. Deze week het recept voor kokostaart. Een overheerlijke combinatie van kokos, chocola en een laag slagroom. Verras jezelf met deze lekkernij!

Wat heb je nodig?

Voor de kokoslaag:

  • 6 eiwitten (bewaar de dooiers voor de chocoladelaag)
  • 200 gram suiker
  • 120 gram gedroogde kokosnoot

Voor de chocoladelaag

  • 200 gram donkere chocolade
  • 50 gram boter
  • 6 eidooiers

Voor de slagroom

  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels instant puddingmix (vanille)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van ongeveer 22 cm doorsnee in.
  • Kokoslaag: Klop met een mixer de eiwitten op gemiddelde snelheid gedurende 1 minuut, tot een wit zacht schuim met grote bubbels. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot de meringue stevig en glanzend is. Voeg de kokosnootsnippers toe aan de meringue en vouw in met een spatel tot het is opgenomen. Verspreid in de ingevette springvorm en bak ongeveer 30 minuten, tot het goudbruin is. Zet opzij om af te koelen.
  • Chocoladelaag: smelt de chocolade en boter (in de magnetron of ‘au bain-marie’). Voeg de eidooiers toe en verwarm nog 10 seconden. Roer tot het een glad mengsel is, en laat 5 minuten afkoelen.
  • Slagroom: Klop in een mixer de slagroom, suiker en puddingmix tot een vrij stevig mengsel (met zachte punten). Voeg de helft van de slagroom toe aan het lauwwarme chocolademengsel en meng tot de mousse goed is gemengd.
  • Verspreid de mousse over de gebakken kokosnootbasis. Verspreid de resterende slagroom voorzichtig over de chocoladelaag. Leg de taart 2 uur in de koelkast om hard te worden. Snijd met een mes dat in kokend water is gedompeld (dompelen en droog vegen tussen de sneden)​.

Geniet ervan!

De vorige Tasty Thursdays gemist? Klik op de foto voor meer!