fbpx

Video: Rivka Ravitz weigerde de hand te schudden van de paus en dit is wat er gebeurde

Rivka Ravitz weigerde de hand te schudden van de paus en dit is wat er gebeurde
Deel deze post:
Lees ook:

Rivka Ravitz was de stafchef van president Reuven Rivlin (2014-2021) en ontmoette alle grote wereldleiders. Ze is een orthodox-Joodse vrouw, die vasthoudt aan de Joodse wet. Zo is het niet toegestaan om als Joodse vrouw de hand van een man te schudden. Zelfs niet de hand van de paus…

In deze video vertelt Rivka het verhaal van het bezoek van president Rivlin aan het Vaticaan. Het was een ontzettend belangrijke ontmoeting, waarbij er een goede eerste indruk gemaakt moest worden. Bij binnenkomst zou de paus de handen schudden van alle aanwezigen.

Rivka kon als Joodse vrouw niet de hand schudden van de paus en wilde zelfs voor deze belangrijke ontmoeting geen uitzondering maken. Men vertelde haar dat ze in plaats hiervan ook een buiging kon maken, maar zelfs dat weigerde ze. De paus had namelijk een kruis om zijn nek en als Jood mag je daar niet voor buigen. Rivka hield vast aan haar Joodse waarden, wat er ook zou gebeuren.

Wat er op het ‘moment suprême’ gebeurde? Bekijk het hier:

In plaats van te buigen of een hand te schudden, boog de paus voor Rivka uit respect voor deze vrouw! Deze gebeurtenis ging de hele wereld over en daarmee werd Rivka een toonbeeld van standvastigheid.