fbpx

Gebakken citroen cheesecake

Gebakken citroen cheesecake
Deel deze post:
Lees ook:

Cheesecake wordt veel gegeten in Israël. Daarnaast worden citrusvruchten natuurlijk veelvuldig geteeld en gegeten in Israël. En dat samen is een heer-lijk-e combi.

Dit heb je nodig voor één cheesecake:

Voor de bodem + vulling

  • 225 g Digestive koekjes
  • 100 g gesmolten boter
  • 250 g mascarpone
  • 600 g Philadelphia light
  • 2 eieren, plus 2 eidooiers
  • Geraspte schil van 4 citroenen
  • Sap van 2 citroenen
  • 60 g bloem
  • 125 g fijne kristalsuiker

Voor de topping

  • +/- 150 ml zure room
  • 50 g lemon curd
  • Een handvol frambozen of aardbeien (optioneel)

Zo maak je de gebakken citroen cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (heteluchtoven op 160 graden Celsius). Bekleed een ronde springvorm met een diameter van 22 cm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
  2. Verkruimel de koekjes en vermeng met de gesmolten boter. Doe het mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel tot de kruimels gelijkmatig verdeeld zijn. Zet de springvorm in de koelkast.
  3. Mix de overige ingrediënten voor de cheesecake samen in een grote beslagkom en giet op de koekbodem. Bak de cheesecake voor 35 tot 40 minuten. De cheesecake is gaar als hij nog enigszins wiebelt.
  4. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Wanneer volledig afgekoeld haal je de vorm eraf en smeer je de zure room op de bovenkant. Verdeel de lemon curd in klodders op de zure room en swirl met een mes of satéprikker voor een kleurig effect. Versier met de frambozen of aardbeien.