fbpx

RECEPT/ Israëlische cheesecake

Eline koken en bakken met
Deel deze post:
Lees ook:

Toen ik tijdens het afgelopen Isreality Jongerenweekend met deze Israëlische cheesecake kwam aanzetten, hoorde ik direct een paar mensen roepen: ‘daar moet ik het recept van hebben!’. Nou, vooruit: hierbij deel ik ‘m!

Dit heb je nodig voor een grote cheesecake

  • 75 gram boter
  • 400 gram digestive biscuits
  • 200 gram suiker (iets minder kan ook gerust)
  • 500 milliliter vloeibare slagroom
  • 700 gram halfvolle kwark
  • 400 gram zure room
  • 2 doosjes poeder voor opkloppudding met vanillesmaak

En verder:

  • een ronde aluminium wegwerptaartvorm
  • bakpapier

Zo maak je het:

1. Stamp de koekjes fijn. Als je een blender hebt kun je het daar in doen. Een andere manier is om de biscuits in een stevige plastic zak te doen en ze stuk te slaan met een deegroller. Bekleed vervolgens de bodems van de vormen met bakpapier.

2. Verwarm een steelpan met dikke bodem en doe hier de in blokjes gesneden boter in. Laat het smelten en meng het door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de vormen en druk het aan met de bolle onderkant van een lepel. Zet het daarna in de koeling.

3. Klop de slagroom samen met de puddingpoeder en 200 gram suiker op tot het stijf is. Let op dat je de slagroom niet te lang klopt!

4. Roer in een andere schaal de kwark en zure room goed door elkaar en voeg het slagroommengsel hieraan toe. Spatel dit voorzichtig door elkaar zodat het geheel luchtig blijft. Proef en roer eventueel nog wat extra suiker door het beslag.

5. Verdeel het beslag over de vormen en strijk het glad. Bedek het met aluminium- of huishoudfolie en plaats het in de koeling. Nu maar wachten tot het is opgestijfd!

Smul smakelijk!