fbpx

Opmerkelijke ‘Peace and Love’ tijdens Miss-verkiezing

Deel deze post:
Lees ook:

Het klinkt misschien cliché tijdens een Miss-verkiezing, maar de boodschap van ‘peace and love’ die deelneemsters Adar Gandelsman en Sarah Idan lieten horen is juist opmerkelijk.

Adar komt namelijk uit Israël en Sarah uit Irak, twee landen die geen officiële betrekkingen met elkaar hebben. Dat komt onder meer doordat Irak net als veel andere Arabische landen Israël niet erkent.

Bizar

Daardoor ontstaan soms bizarre situaties. Zo won de Israëlische judoka Tal Flicker een paar weken geleden een gouden medaille tijdens een Grand Slam van de Internationale Judobond. Omdat het toernooi plaatsvond in Abu Dhabi werd tijdens de huldiging het Israëlische volkslied niet gespeeld en de Israëlische vlag niet getoond. Beide zijn verboden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Libanon

Twee jaar geleden ontstond er tijdens de internationale Miss-verkiezing nog een rel toen de Libanese deelneemster Sally Greige een selfie plaatste waarop ze samen met de Israëlische Miss Doron Matalon te zien was. Dat leidde in Sally’s thuisland tot grote woede en een oproep om haar terug te trekken voor de Miss-verkiezing. Voor inwoners van Libanon is het bij wet verboden om contact te hebben met Israëli’s.

De selfie die tot de protesten leidde:

Peace and Love

‘Peace and Love from Miss Iraq and Miss Israel ❤️❤️💕💕’ schreef de Irakese Sarah, die tegenwoordig in de Verengide Staten woont, bij de selfie die ze plaatste op Instagram.

De Israëlische Adar schreef op haar Facebook: ‘With Miss Iraq, practicing bringing world peace’.

Peace and Love from Miss Iraq and Miss Israel ❤️❤️💕💕 #missuniverse

A post shared by Sarah Idan (Sarai) سارة عيدان (@sarahidan) on

Foto boven: via Facebook