fbpx

Waarom Christian Verwoerd van Israël houdt

7 veelgehoorde 'Ja maars' van Israël-critici rechtgezet
Deel deze post:
Lees ook:

Christian Verwoerd, zanger en liedjesschrijver, steekt zijn liefde voor Israël niet onder stoelen of banken. Hoe komt deze liefde tot uiting in zijn leven? Onze hoofdredacteur Paola ging met hem in gesprek!

Christian, ben je altijd met Israël en het geloof bezig geweest?

“Vanuit mijn opvoeding heb ik meegekregen dat je in het geloof geen toeschouwer bent, maar dat je ingezet kan worden door God. Hij is een levende God en is ook vandaag nog aan het werk. Maar in mijn tienerjaren raakte het geloof naar de achtergrond. Sport werd grotendeels mijn leven en ik raakte gericht op mijzelf. In die tijd maakte ik al wel muziek in een praisbandje met vrienden.

Wij hebben onze redding te danken aan een Jood. Jezus was een Jood en het Joodse volk is Gods oogappel.

Toch was er een stemmetje wat tegen me zei dat ik in twee werelden leefde. Ik was wel bezig met christelijke dingen, maar eigenlijk leefde ik voor mezelf. Toen werd ik voor een keuze gesteld. Na lang worstelen besloot ik op mijn achttiende om te gaan leven door dingen die echt waarde hebben, namelijk een leven met en voor de Joodse Messias Jezus.”

Jij houdt van het Joodse volk. Waarom eigenlijk?

“Wij hebben onze redding te danken aan een Jood. Jezus was een Jood en het Joodse volk is Gods oogappel. Gods beloften gelden in de eerste plaats voor Israël. Als Hij Zelf zo veel liefde voor dit volk heeft, dan wij toch ook? Sterkter nog: het is een opdracht om ons bezig te houden met Israël. Lees Romeinen 11 maar.”

Hoe maak jij je liefde voor Israël concreet?

“Allereerst door te bidden voor Israël. Daarnaast probeer ik een tegengeluid te laten horen tegen antisemitisme en Israël te steunen. Het eerlijke verhaal durven vertellen. Als je Israël zegent dan is dat altijd positief, omdat de zegen voor Israël voor de rest van de wereld geldt. God zegent wie Israël zegent.

Als Hij Zelf zo veel liefde voor het Joodse volk heeft, dan wij toch ook?

Daarnaast probeer ik bij concerten iets te delen over Israël en zo jongeren bewust te maken van het feit dat Israël een hoofdrol speelt in Gods plan. We spelen ook wel eens Israëlische liedjes tijdens een concert.”

Bekijk hier ‘Jeruzalem, stad van goud!’

Wil je het hele interview met Christian Verwoerd lezen?

Word dan gratis lid van Isreality en ontvang ons magazine!