fbpx

Joden en christenen zingen samen tegen antisemitisme!

Joden en christenen zingen samen
Deel deze post:
Lees ook:

‘De HEERE zegene u en behoede u! De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig! De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede!’ Dat is de zegen uit Numeri 6. Joden en christenen zongen dit lied samen tegen antisemitisme. Kijk en luister mee!

Toename antisemitisme

De laatste jaren heeft het antisemitisme over de hele wereld een nieuw hoogtepunt bereikt. ‘Ik geloof dat muziek de kracht heeft om de grenzen van onze culturen te overstijgen en te spreken tot de harten van iedereen die het hoort. Ons gebed is dat dit project mensen bewust zal maken van de dreiging van antisemitisme en de banden tussen christenen en Joden zal versterken,’ zei Scott Phillips, directeur van Passages, een organisatie die Amerikaanse christelijke studenten naar Israël brengt. StandWithUs is een organisatie die mensen van alle leeftijden helpt om te strijden tegen verkeerde informatie over antisemitisme. De organisatie hielp mee het lied te produceren met christenen en Joden in de hoop genezing te brengen voor de pijn van het toenemende wereldwijde antisemitisme.

Ons gebed is dat dit project mensen bewust zal maken van de dreiging van antisemitisme en de banden tussen christenen en Joden zal versterken.

Grammy-winnende Amerikaanse christenen namen samen met populaire Joodse Israëlische muzikanten het lied genaamd ‘The Blessing Israel’ op. Het lied, gezongen in het Hebreeuws en Engels, is gebaseerd op de zegen uit Numeri 6.

Luister ook: Muziekvideo: Dit is mijn thuis!