fbpx

Wereldhit over Jeruzalem: Ken jij ‘Jerusalema’ al?

Jerusalema
Deel deze post:
Lees ook:

‘Jeruzalem is mijn thuis’, zo zingt Master KG in zijn nummer Jerusalema. Het nummer staat inmiddels in de Top40 en is een wereldwijde hit. Er is zelfs een Jerusalema-challenge! Ken jij ‘m al?

Jerusalema: het volkslied van corona

Nog voor het uitbreken van het coronavirus werd het nummer Jerusalema uitgebracht. In Zuid-Afrika werd het al snel populair. Toen het coronavirus uitbrak en landen op slot gingen ging in februari een video viraal. Een groep jongens in Angola hadden een dans verzonnen op het nummer.

Inmiddels is Jerusalema al meer dan 100 miljoen keer afgespeeld op YouTube en dansen overal ter wereld mensen op het nummer. Vooral zorgpersoneel, die het nodig hadden om even te kunnen ontspannen. Op parkeerplaatsen van ziekenhuizen dansten dokters en verplegers op anderhalve meter afstand van elkaar. Zoals het ziekenhuispersoneel in Deventer!

Zo werd Jerusalema een anderhalvemeterdans, het volkslied van corona.

Inmiddels danst niet alleen mensen in de zorg op het nummer. Ook anderen doen vrolijk mee! De Jerusalema Dance Challenge werd gedanst door monniken in Italiëverplegers in Zwedensoldaten in Ghanamensenrechtenadvocaten in Zimbabwe. Zelfs Cristiano Ronaldo tweette vorige week zijn pasjes!

Tekst van Jerusalema

De naam van het nummer zegt al waar het over gaat: Jeruzalem. De tekst is bijzonder: ‘Jeruzalem is mijn huis. Bescherm mij. Loop met mij. Laat me hier niet achter.’ Master KG: ‘Het nummer is een oproep aan God om mij te beschermen en mij de weg te wijzen.’

‘Jeruzalem is mijn huis. Bescherm mij. Loop met mij. Laat me hier niet achter.’

Tof dat juist dit nummer over Jeruzalem zo’n grote hit is geworden! Volgens Master KG weten de meeste mensen niet eens wat ze zingen, maar blijft het nummer wel hangen. Nu weet jij het wel!

Luister naar Jerusalema!

Luister ook dit nummer over de lockdown in Israël!

Foto: Ziekenhuispersoneel in Deventer danst de Jerusalema Dance Challenge. Foto: screenshot YouTube