fbpx

10 redenen waarom jij naar het Isreality-weekend wilt

lightstock_153714_full_arjan - kopie
Deel deze post:
Lees ook:

Van 3 tot en met 5 november is ‘ie er weer: het Isreality Jongerenweekend! Nog niet aangemeld? We geven je 10 redenen waarom je dat alsnog moet doen.

1. Het thema

Het weekendthema van dit jaar is Geroepen door rabbi Jezus. Als christenen zijn we geroepen en gered door een Joodse rabbi: de Heere Jezus. Hij staat dit weekend centraal. We denken na over Wie Hij is en wat we van Zijn onderwijs kunnen leren als we het in de Hebreeuwse context plaatsen.

2. GEZELLIG JOH!

Sociaal aangenaam, knus, leuk, onderhoudend. Allemaal synoniempjes voor het woord ‘gezellig’. En sociaal aangenaam, knus, leuk en onderhoudend gaat dit weekend zeker worden. ;)

3. De sprekers

Oké: hoe gezellig we zo’n weekend ook vinden, eigenlijk draait het natuurlijk om de sprekers. Dit jaar komen er weer toffe sprekers naar het Isreality Jongerenweekend: ds. Henk Poot, Eric Vink en twee mystery guests die we binnenkort bekend maken.

4. De onderwerpen

Waar gaan ze het dan over hebben? Nou, dat zullen we je vertellen:

Ds. Henk Poot trapt op vrijdagavond het weekend af met een lezing over Wie is Jezus?. Ds. Henk Poot preekte jarenlang elke zondag over hoe Jezus is gestorven voor onze zonden. Later ontdekte hij dat Jezus nog veel meer is dan dat…

Eric Vink spreekt over de roeping die we als christenen hebben richting Israël. We zijn geroepen om het Joodse volk te zegenen, maar helaas is daar in de kerkgeschiedenis maar weinig van gekomen. Sterker nog: het Joodse volk heeft zwaar geleden door de onderdrukking van christenen. Hoe heeft het zover kunnen komen? En hoe kunnen we alsnog aan onze roeping voldoen?

5. Ontmoeten

Er komen christelijke jongeren uit heel Nederland naar het Isreality Jongerenweekend. Een kleine disclaimer: het is niet uit te sluiten dat bepaalde deelnemers elkaar erg leuk vinden. Soms zelfs zó leuk dat ze uiteindelijk maar besluiten om met elkaar te trouwen. Zoals Paul en Johanna, die na het Isreality Jongerenweekend een relatie kregen en inmiddels alweer twee jaar gelukkig getrouwd zijn. Isreality is natuurlijk niet aansprakelijk voor zulke gevolgen!

6. De workshops

Jij bepaalt hoe je zaterdagmiddag eruit ziet, door te kiezen uit ons workshopaanbod. Volg een spoedcursus Hebreeuws, ontdek de Joodse keuken of maak even je hoofd leeg tijdens een boswandeling in de prachtige omgeving van de accomodatie.

7. Tijd voor God

Vind je het soms moeilijk om tijd apart te zetten voor God? Daar zul je tijdens dit weekend geen last van hebben. De deelnemers kiezen er namelijk bewust voor om tijd te nemen voor de ontmoeting met God, samen of juist even alleen.

8. Het is lekker goedkoop

Een all-inclusive weekendje weg voor maar €59,-. Dat vind je tegenwoordig toch nergens meer? Bij ons dus mooi wel. Voor nog geen zes tientjes leggen we je een weekend lang in de watten op een prachtige locatie in de natuur. (kampeerboerderij De Wildwal in Lunteren it is)

9. Het feest kan beginnen…

Het weekend wordt natuurlijk helemáál onvergetelijk als jij er ook bij bent. Het lijkt ons tof om je te ontmoeten!

10. Anders moet je weer een jaar wachten

Mis je om de één of andere vage reden toch dit weekend? Dat wordt dan weer een jaar wachten. Het Isreality Jongerenweekend wordt namelijk maar één keer per jaar gehouden. Zorg dus dat je er bij bent en schrijf je snel in!