fbpx

6 van de beste quotes van VN-ambassadeur Nikki Haley

Nikki Haley
Deel deze post:
Lees ook:

Nikki Haley heeft deze week aangekondigd haar rol als VN-ambassadeur voor de Verenigde Staten te gaan neerleggen. Voor velen kwam dit als een grote verrassing!

Haley staat bekend om haar verdediging van Israël en sterke optreden in de VN Veiligheidsraad. Ze heeft een aantal super goeie uitspraken gedaan!

We hebben er 6 voor je op een rijtje:

”De dagen van het neerslaan van Israël zijn voorbij… Voor iedereen die zegt dat je niets gedaan kunt krijgen in de VN, zij moeten weten dat er een nieuwe sheriff aanwezig is.”

“Israël is gedwongen om te leven onder voortdurende veiligheidsbedreigingen zoals vrijwel geen enkel ander land ter wereld. Het zou niet zo moeten leven. En toch heeft Israël die lasten overwonnen. Het is een bloeiend land, met een levendige economie die veel bijdraagt aan de wereld op het gebied van technologie, wetenschap en kunst.”

”Ik moedig mensen aan om de kracht van hun stem te ontdekken en gebruiken, net zoveel wanneer ik het met die stemmen oneens ben als wanneer ik het wel met ze eens ben.”

”Alles wat ik heb gedaan met Israël is de waarheid vertellen. Dus wanneer ik iets zag wat verkeerd was, benoemde ik het.”

”Ik ging naar Israël om zelf het land te zien waar de Verenigde Naties de helft van de tijd zijn aandacht aan besteedt. Helaas, ik maak geen grapje – het is belachelijk. Het lijkt alsof de grove verdeling in de VN is dat het de helft van de tijd over Israël gaat en de andere helft van de tijd over de andere 192 landen.”

”Nergens is het falen van de VN constanter en schandalig dan in zijn vooroordeel  tegen onze hechte bondgenoot Israël.”

Meer uitspraken lezen? Lees hier het Engelstalige artikel Nikki Haley: Memorable Quotes van aish.com

Foto: Amir Levy/FLASH90