fbpx

7 dingen die niks met Israël te maken hebben (maar toch ook weer wel)

Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Israël is dagelijks in het nieuws. En zelfs als het niet over Israël gaat, gaat het er stiekem toch ook weer wèl over.

Dat bewijzen deze 7 dingen die niks met Israël te maken hebben, maar toch ook weer wel:

1. Israel Houghton

Deze christelijke worship-zanger heeft een voornaam die eigenlijk niks met Israël te maken heeft, maar -inderdaad- aan de andere kant juist weer alles.

2. Sion

Sion is natuurlijk de naam van een berg in Israël en een synoniem voor Jeruzalem, maar wist je dat het ook een stad is in Zwitserland?

3. Palestina

Bij Palestina denkt waarschijnlijk niemand meteen aan een klein gehuchtje ergens in Gelderland. Toch bestaat het echt:

4. Rinus Israël

Rinus Israël (bijnaam: IJzeren Rinus) speelde in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw 47 interlands voor het Nederlands Elftal. Na zijn profcarrière werd hij actief als trainer. Opmerkelijk detail: hij trainde onder meer twee clubs in de Verenigde Arabische Emiraten, een land dat de staat Israël niet erkent.

5. Israel Kamakawiwoʻole

Probeer die naam maar eens in één keer goed uit te spreken. Deze Hawaiiaanse zanger werd vooral bekend vanwege zijn hit Somewhere over the rainbow en vanwege zijn obesitas. Aan het einde van zijn leven woog hij 340 kilo. Israel Kamakawiwoʻole stierf op 38-jarige leeftijd aan gewichtsgerelateerde ademhalingsproblemen.

6. Kebabzaak Jeruzalem

Is er in jouw woonplaats toevallig een kebabtent met de naam Jeruzalem? Niet echt een originele naam. Daar zijn er namelijk wel meer van in Nederland. Maar of ze nou echt iets met Jeruzalem te maken hebben… Kebabzaak Jeruzalem in Kampen heeft zelfs het stadssymbool van Rome als logo!

 

7. Veluwse Israël Vrijstraat

In het Veluwse dorp Kootwijkerbroek hebben vader en zoon Van Der Meer een stuk land van 3,5 hectare uitgeroepen tot ‘Veluwse Israël Vrijstaat’. De Van der Meerts zien zichzelf als één van de verloren stammen van Israël. De Israëlische ambassadeur in Nederland Haim Divon heeft laten weten dat de Vrijstaat niks te maken heeft met de staat Israël.

Digital StillCamera

Isreality.