fbpx

7 feitjes over Israël die je nog niet wist

Koffietentje Tel Aviv
Deel deze post:
Lees ook:

Opscheppen op dat verjaardagsfeestje over wat jij allemaal weet over Israël? We’ve got your back! 7 feitjes die je nog niet wist over de bevolking van Israël:

1. Bevolking in Israël

Van alle joden in Israël is 75% ook daadwerkelijk in het land Israël geboren. Van alle Israëlische inwoners (dat zijn er nu al ruim 9 miljoen!) is 43% tussen de 0 en 20 jaar. Dat is dus bijna de helft!

2. Familienamen

Eén op de vijftig mensen in Israël heeft als achternaam de naam Cohen. Onder moslims is de meest voorkomende achternaam Agbaria, onder christenen Khoury en onder de Druzen Halabi.

Lees hier het interview met de Palestijnse dominee Khoury.

3. Startups

Israël heeft het hoogste aantal startups per persoon ter wereld en heeft rond de 8.200 high tech bedrijven. Ieder jaar worden er 1.400 startups opgezet en ook weer 800 gesloten.

4. Innovatie

Israël staat op de 5e plek in de Bloomberg Innovation Index 2019, waarbij het concurreert met landen als Zuid-Korea en Duitsland. Lees hier meer over deze prestatie.

5. Multinationals

350 multinationals hebben een Research & Development-centrum in Israël, bijvoorbeeld Google, Facebook en Microsoft. Oh, en IBM, Intel, HP Indigo, GE, Siemens en Samsung.

6. Lijstjes

Israël is volgens Bloomberg het vijfde meest gezonde land ter wereld en staat op de 11e plek in het World Happiness Report 2018.

7. Lekker tevreden

Van de Israëliërs zegt 88,6% tevreden te zijn met hun leven en 85% van de bevolking boven de 20 jaar voelt zich ’s avonds veilig alleen op straat in hun woonwijk.

Zo, weet je dat ook weer! Meer feitjes weten? Lees hier een langere lijst van ISRAEL21C.

Meer weten over de inwoners van Israël? Lees hier verder.

Foto boven: koffietentje in Tel Aviv.