fbpx

7 misverstanden over Israël

7 misverstanden over Israel
Deel deze post:
Lees ook:

Er bestaan nogal wat misverstanden over Israël. We zetten er 7 op een rijtje!

1. In Israël kom je echt overal kamelen tegen

Want iedereen in Israël rijdt op een kameel. Toch?

via GIPHY

2. Israël is één grote woestijn

Het landschap in Israël is heel verschillend: de groene Golan in het noorden, grote steden in het midden van het land en inderdaad: ook een woestijn in het zuiden.

via GIPHY

3. In Israël wonen alleen maar orthodoxe Joden

Van alle inwoners van Israël is ongeveer 75% Joods. Zo’n 20% daarvan is orthodox. Voor de rest wonen er veel moslims en ook christenen, Bedoeïenen en Druzen.

via GIPHY

4. Israël is een permanent oorlogsgebied

Hoewel Israël moet leven met een voortdurende terreurdreiging, is het zeker voor toeristen juist een relatief veilig land. Dat komt door de strenge veiligheidsmaatregelen die helaas nodig zijn, maar gelukkig ook echt de veiligheid verhogen.

via GIPHY

5. In Israël kun je alleen maar religieuze dingen doen

Voor de Klaagmuur, de Graftuin en Kapernaüm moet je inderdaad in Israël zijn. Maar je kunt er ook prima een zon-, zee- en strandvakantie houden!

via GIPHY

6. Israël is een enorm land

Omdat Israël vaak in het nieuws is denken veel mensen dat het dan ook een groot land is. Niets is minder waar: het is ongeveer de helft kleiner dan Nederland.

via GIPHY

7. Israël is een vakantieland voor senioren

Nope! Israël is juist een ontzettend tof land om als jongere te bezoeken. Niet alleen vanwege de hippe eettentjes en rijke cultuur, maar ook omdat het je geloofsleven verdiept. Aanrader!

via GIPHY