fbpx

Abbas: “Doden van Joden is vreedzame opstand”

Deel deze post:
Lees ook:

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft weer eens van zich laten horen. Tijdens een officiële toespraak noemde hij de huidige golf van Palestijns terreur tegen Israëli’s een ‘vreedzame opstand’.

Bij tientallen verschillende aanslagen die Israël in de afgelopen tijd troffen, kwamen 22 Israëli’s om het leven en raakten er zo’n 200 gewond. Een veroordeling van Abbas bleef uit en nu blijkt dus waarom: hij ziet de aanslagen als een vreedzame bijdrage aan het vredesproces.

Foutje
Eén van de weinige keren dat de Palestijnse leider zich uitsprak over een terreuraanslag, was toen de 13-jarige Ahmed Manasra volgens Abbas was doodgeschoten door de Israëlische politie. “Israël vermoordt onschuldige Palestijnse kinderen”, reageerde Abbas. In werkelijkheid revalideerde Ahmed op dat moment in een Israëlisch ziekenhuis nadat hij door de politie was neergeschoten toen hij met een mes wilde insteken op een groepje Israëli’s. “Ten eerste is hij niet dood en ten tweede is hij niet onschuldig”, was de gevatte tegenreactie van de Israëlische premier Netanyahu.

Bloed
Hoe vreedzaam het er bij Abbas aan toegaat kun je je sowieso afvragen na zijn eerdere uitspraken over de terreurgolf. “We verwelkomen elke druppel bloed die in Jeruzalem vergoten zal worden”, moedigde hij zijn bevolking aan om vooral door te gaan met de steek- en schietpartijen tegen Joodse Israëli’s.

Bekijk hier de video met de meest recente uitspraak van Abbas:

Foto: Agence France-Presse/Getty Images