fbpx

Bijzonder: Arabische loodgieters helpen Holocaustoverlevende, gratis!

Foto: Facebook
Deel deze post:
Lees ook:

Twee Arabisch-Israëlische loodgieters in Haifa besloten een rekening van 1.000 shekels (€255) niet te laten betalen, toen ze erachter kwamen dat kun klant een 95-jarige Holocaustoverlevende is.

Simon en Salim Matari, twee broers, werden gebeld voor een groot lek in het huis van Rosa Meir. ”Toen we daar kwamen, zagen we dat er overal water was en begonnen we het gelijk te repareren,” zei Simon.

”Terwijl we aan het werk waren, begon mijn broer Salim te praten met Rosa over haar leven. Ze vertelde ons dat ze 95 is, een Holocaustoverlevende, en dat ze een dochter heeft.”

”De broers hebben me echt verrast”

”Haar levensverhaal raakte mijn hart. Op dat moment besloot ik dat ik geen cent van haar zou aannemen.”

Nadat het lek gerepareerd was, pakte Salim zijn schrijfblok en schreef: ”Holocaustoverlevende, moge je een goede gezondheid hebben tot 120 jaar oud, van Matari Simon en Matari Salim’, met als kosten ”0 shekels”.

Rosa was ontroerd. ”De broers hebben me echt verrast,” zei ze. ”Het was zo ontroerend en hartverwarmend, en ik heb ze hartelijk bedankt.”

Simon zei dat ze het met alle plezier deden. Hij zei toen ze weggingen dat als Rosa iets nodig heeft, dat ze graag komen om het gratis te repareren.

Bron: The Times of Israel