Bizar: Abbas krijgt staande ovatie na antisemitische leugen bij EU

AbbasYT2
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Een bizar voorval in het Europees Parlement: de Palestijnse leider Mahmoud Abbas mocht het parlement toespreken, verkondigde daar een antisemitische leugen en kreeg vervolgens een staande ovatie van bijna alle aanwezigen.    

Drinkwater vergiftigen

Kort voor zijn bezoek aan het EP in Brussel had Abbas gezegd dat een zekere rabbijn Shlomo Mlma namens de Raad van rabbijnen op de Westelijke Jordaanoever had opgeroepen om het drinkwater van Palestijnen te vergiftigen. Nog diezelfde dag plaatste het Palestijnse Ministerie van Buitenlandse Zaken een gerelateerd artikel op haar website waarin het verzocht om de arrestatie van rabbijn Mlma.

Rabbijn Mlma bestaat niet

Persbureau Reuters ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat zowel ‘rabbijn Mlma’ als de ‘Raad van rabbijnen op de Westelijke Jordaanoever’ niet bestaan. Ook kon er niemand anders worden getraceerd die zou hebben opgeroepen om Palestijns drinkwater te vergiftigen.

Abbas dikt leugen aan

In plaats van de leugen terug te nemen zette Abbas zichzelf publiekelijk voor schut door zijn onzinverhaal nog eens verder aan te dikken. Dat deed hij tijdens een toespraak in het Europees Parlement. Abbas zei nu dat “een groep rabbijnen de Israëlische overheid adviseert om het drinkwater van Palestijnen te vergiftigen en daarmee Palestijnen wil doden”. Dat is volgens Abbas een misdaad, “maar”, zei hij, “daar doen wij niet aan mee. Wij zijn tegen dit soort oproepen tot geweld”. Afgelopen december maakte Abbas zelf nog duidelijk dat het doden van Joden een vreedzame opstand is. Even daarvoor zei hij in een toespraak tot zijn achterban: “We verwelkomen elke druppel bloed die in Jeruzalem vergoten zal worden”.

Staande ovatie

Na zijn dubieuze verhaal kreeg Abbas een staande ovatie van ongeveer 30 seconden van bijna alle leden van het Europees Parlement.

Zo’n staande ovatie is overigens gebruikelijk als een politiek leider het parlement heeft toegesproken. Ook de Israëlische president Reuven Rivlin kreeg afgelopen week de Europese handjes op elkaar na zijn toespraak in het EP.

Abbas trekt leugen terug

Inmiddels heeft Mahmoud Abbas zijn gifleugen teruggetrokken. In een officieel statement verklaarde Abbas dat “nadat mijn beschuldigingen ongegrond bleken te zijn, ik graag wil uitspreken dat ik niet de intentie heb gehad om het jodendom of Joden wereldwijd te beledigen”.

Lees ook: 7 redenen waarom Abbas niet welkom zou moeten zijn.

Beeld: YouTube 

Isreality.