fbpx

“Boycot is antisemitisme op z’n ergst”

Deel deze post:
Lees ook:

“Er is in het hele Midden-Oosten maar één land waar christenen veilig kunnen leven. Dat is Israël.”

Dat zei geestelijk leider Gabriël Naddaf van de Grieks-Orthodoxe Patriarch in Jeruzalem deze week tijdens een bijeenkomst in het Europese Parlement. Hij reageerde daarmee op het recente EU-besluit om Joodse producten uit de Westelijke Jordaanoever te voorzien van een speciaal label.

Racistisch
“Als je alleen maar Israëlische producten labelt, dan is dat racistisch en antisemitisme op z’n ergst”, zei pater Naddaf. “Bovendien raakt het ook de duizenden Palestijnse gezinnen, die in hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de Israëlische bedrijven die Europa nu boycot”.

Pater Naddaf noemde het besluit verder hypocriet:

“Terwijl Europa druk bezig is met het labelen van Israëlische producten, vloeit in de landen rondom Israël dagelijks het bloed van christenen. Er is in het hele Midden-Oosten maar één land waar christenen veilig kunnen leven, waar ze hun religie mogen beleven en waar ze stemrecht hebben. Dat is de Joodse natie. En wij als christenen moeten dit land, dat de bron is van ons geloof, beschermen.”

Nazareth
Naddaf is in Israël vooral bekend vanwege zijn gemeente in de Arabische stad Nazareth, van waaruit hij Arabische christenen oproept om zich in te zetten voor Israël. Daarom wordt hij regelmatig bedreigd door Israëlische Arabieren.