fbpx

10 gratis dingen die je in Israël kunt doen

Strand Israel
Deel deze post:
Lees ook:

Een vakantie naar Israël duur? ’t Is maar net hoe je het aanpakt! Sommige dingen kun je zelfs helemaal gratis doen. Met deze tien gratis tips ben je in ieder geval al een eind op weg: 

1. Strand Tel Aviv

Als je niet van een zon-zee-strandvakantie houdt dan moet je deze tip maar overslaan, maar voor wie een dagje bakken wel kan waarderen raden wij het strand van Tel Aviv zeker aan. De sfeer is er goed, het water heerlijk en ’s avonds kun je in de restaurants rondom het strand prima eten voor een zacht prijsje. Kun je daarna genieten van een prachtige zonsondergang – ook gratis!

2. Gratis tours door de Oude Stad van Jeruzalem

Als je er geen behoefte aan hebt zijn ze bloedirritant, maar voor mensen met een klein budget zijn ze heel handig: het promoteam dat je bij het naderen van de Oude Stad gratis tours door het historische hart van Jeruzalem aanbiedt. Deze rondleidingen (in het Engels) staan onder leiding van ervaren gidsen en worden gesponsord door de Israëlische overheid. Je kunt voor nop aansluiten!

3. Chillen in het Sacher Park

Het Sacher Park in Jeruzalem is onder jongeren en gezinnen een geliefde plek om elkaar te ontmoeten en relaxt de dag of avond door te brengen. Kijk eens rustig om je heen en geniet van de sfeer en mensen.

4. Mahane Yehuda, Arabische shuk en de Carmiel Market

Duizenden verschillende geuren zwerven rond door deze populaire markten in Jeruzalem en Tel Aviv. Je neus heeft er in ieder geval géén vakantie. Oké, we geven het toe: een bezoek aan de Mahane Yehuda, de Arabische shuk of de Carmiel Markt is niet helemaal gratis, want met zoveel lekkers en leuks om je heen is het een hele opgave om met lege handen de markt uit te lopen.

5. Tour door Oud Jaffa

Jaffa is het oude gedeelte van Tel Aviv en de plek waar Jona vluchtte voor de opdracht die hij van God had gekregen. Tegenwoordig is Jaffa vooral bekend door zijn prachtige oude straatjes, smalle steegjes en historische panden. Die kun je elke woensdag tijdens een gratis tour bekijken onder leiding van een gids.

6. Jerusalem Lights Festival

Het Jerusalem Festival of Light vindt elk jaar plaats in de Oude Stad van Jeruzalem. Kunstenaars zetten door het gebruik van licht- en laserstralen de eeuwenoude straatjes en gebouwen ineens in een heel ander licht. Ieder jaar trekt het festival zo’n 250.000 bezoekers die genieten van de vaak spectaculaire lichtkunstwerken.

Meer info over het Jerusalem Lights Festival

7. Old City Music Festival

Zingende rabbijnen, dansende Joden uit Ethiopië en muzikale klanken uit alle hoeken van de wereld. Zomaar een paar dingen die je tegenkomt tijdens het Old City Music Festival in Jeruzalem. Van djembé’s tot elektrische gitaren en van banjo’s tot de cimbaal: je hoort het er allemaal voorbij komen. Laat je verrassen door Israëls muzikale veelzijdigheid!

Meer info over het Old City Music Festival

8. Knesset

De Knesset is het Israëlische parlement. Tijdens de gratis tours (op donderdag en zondag) die er door het parlementsgebouw worden georganiseerd krijg je een kijkje in de keuken van het hart van de enige democratie in het Midden-Oosten.

9. Straatconcert op Ben Yehuda

Ben Yehuda Street is één van de meest geliefde plekjes van Jeruzalem. Je kunt er onder het genot van een drankje naar de eindeloze stroom mensen kijken, een souvenirtje kopen in één van de vele kleine winkeltjes, of luisteren naar de straatmuzikanten die deze plek uitkiezen voor een mini-concert.

10. Hiken in Sataf

Sataf is een natuurreservaat net buiten Jeruzalem. De ideale plek om de stad even te ontvluchten en te genieten van Israëlische natuur. In de bossen van Sataf zijn er verschillende hike trails, die bekend staan vanwege de adembenemende uitzichten die je onderweg tegenkomt. De langere routes leiden je langs het Arabische dorpje Abu Gosh (de ‘hummus-hoofdstad’ van Israël!) en Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper.

Wil je goedkoop naar Israël maar dan liever met een georganiseerde reis? Check isreality.nl/reizen voor ons actuele reisaanbod en beleef deze zomer de reis van je leven!