fbpx

Check it out: Dit is wat Israël de afgelopen 10 jaar gedaan heeft om ons leven wat makkelijker te maken!

jeshoots-com-5EKw8Z7CgE4-unsplash
Deel deze post:
Lees ook:

Dat Israël een staat is met enorme technologische ontwikkelingen, dat wist je misschien al wel. Veel nieuwe uitvindingen worden gedaan door Israëlische wetenschappers en bedrijven. Hier 6 uitvindingen op allerlei gebieden die de wereld verbeteren!

1. De navigatie-app Waze

Het reizen wordt handiger, veiliger en makkelijker door Waze! Deze sociale navigatie-app houdt je op de hoogte van files, gevaarlijke situaties en controles. Gebruikers van over de hele wereld houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op de weg. Intussen overgenomen door Google, maar bedacht en ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf!

Tip van Paola: stel de Vlaamse stem in op Waze, om je reis leuker te maken :)

2. FaceID op iPhone of iPad

PrimeSense, een Israëlisch bedrijf, bedacht FaceID. Intussen is dit concept overgenomen en verder ontwikkeld door Apple. Enorm handig om je apparaat te beveiligen met je eigen hoofd!

3. OrCam: Bril om blinden weer te laten zien

Het onmogelijke wordt werkelijkheid. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie is er een bril uitgevonden die het mogelijk maakt om blinden het gezichtsvermogen weer terug te geven! Het magazine TIME beschouwt deze uitvinding van OrCam als één van de 100 beste uitvindingen ter wereld.

4. AlpaTAU: Ontwikkeling in het bestrijden van kanker

Kanker, de ziekte waar zo veel mensen mee te maken hebben. Over de hele wereld doen wetenschappers onderzoek naar het bestrijden van deze vreselijke ziekte. Het Israëlische bedrijf AplaTAU heeft een enorme ontwikkeling gemaakt in het elimineren van kankergezwellen. 70% van de gezwellen konden succesvol geëlimineerd worden. Hiermee is er goede hoop voor kankerpatiënten gekomen!

5. EViation Aircraft: Elektrisch vliegtuig

In 2018 hebben 4,3 miljoen mensen gebruikgemaakt van het reizen via de lucht. Je kan je voorstellen dat dat immense milieuvervuiling teweegbrengt. Het Israëlische EViation Aircraft heeft een grote stap in de oplossing voor dit probleem gemaakt. Het bedrijf ontwikkelde een elektrisch vliegtuig, wat in de toekomst verder gefinetuned zal worden. Zo kan het in de nabije toekomst mogelijk worden dat 100% van de vliegtuigen elektrisch worden.

6. Moovit reisplanner-app

Een soort 9292, maar dan meer up-to-date! Gebaseerd op GPS-navigatie stippelt deze app jouw reis zo nauwkeurig mogelijk uit. Op dit moment hebben over de 600 miljoen mensen uit 92 landen deze app gedownload. En jawel, bedacht en ontwikkeld door, je raadt het nooit: een Israëli!

Ik denk dat God Israël enorm zegent met zoveel verstand en wijsheid. Israël zet deze kennis in voor een betere samenleving. Door deze uitvindingen wordt de wereld een betere plaats!