fbpx

Dapper: Israëls VN-ambassadeur verdedigt Israël met de Bijbel

MIDEAST ISRAEL UNITED NATIONS
Deel deze post:
Lees ook:

De Israëlische ambassadeur bij de VN gaf begin mei een verrassende toespraak ter verdediging van Israëls claim op het land.

Deze toespraak van ambassadeur Danny Danon is ondertussen verspreid over het internet en vertaald in verschillende talen.

In de toespraak verdedigt Danon het recht van Israël op het land met Bijbelse, historische en internationale feiten. Deze feiten bewijzen dat het hele gebied, ook Judea en Samaria, historisch horen bij het Joodse volk.

Belofte

Ambassadeur Danon citeerde uit Genesis 17:7-8 de landsbelofte aan Abraham:

Ik zal Mijn verbond maken tussen Mij, u en uw nageslacht na u, al hun generaties door, tot een eeuwig verbond, om voor u tot een God te zijn, en voor uw nageslacht na u. Ik zal aan u en uw nageslacht na u het land waar u vreemdeling bent, heel het land Kanaän, als eeuwig bezit geven. Ik zal hun tot een God zijn.

Volgens Danon wordt de Joodse aanspraak op het land niet alleen in de Bijbelse en Joodse geschiedenis, maar ook in de wereldse geschiedenis bevestigd.

Lees hier: de 7 meest bizarre anti-Israëlbedenksels van de VN in 2017

”De grootste stam, Juda, woonde in het gebied dat nu bekend staat als Judea. Jullie kennen allemaal de namen Jood en Joods. Jood en Joods komen van Judea. Het was het thuis van onze koning David en Jeruzalem, de hoofdstad van Israël.”

Israëlische politici hebben nog niet eerder de Bijbel gebruikt om het Joodse eigendomsrecht van het land te verdedigen. Uiteraard kreeg de toespraak veel kritiek van liberale media.

Bekijk hieronder de toespraak (in het Engels)

Foto boven: VN-ambassadeur Danny Danon, 2017. ©Amir Levy/FLASH90