fbpx

“Eén ding is zeker: God regeert!”

Sprekers Chr. voor Israel
Deel deze post:
Lees ook:

In april organiseert Christenen voor Israël weer vier gezellige Israël-Familiedagen. Op zaterdag 2 april zijn ze bijvoorbeeld in Ede, waar in de Schuilplaats een gevarieerd programma plaatsvindt over de bijzondere tijd waarin we leven!

Eén van de sprekers tijdens deze Familiedag is ds. Kees van Velzen, die ook sprak tijdens het afgelopen Isreality Jongerenweekend. Hij kijkt nu al uit naar deze dag!

Wat maakt deze tijd voor u zo bijzonder?
“In een tijd van verwarring en chaos – onlangs noemde filosoof Noam Chomsky deze tijd potentieel de gevaarlijkste en meest verwarrende tijd in de geschiedenis van de mensheid – is er iets wat absoluut zeker is: God regeert en wat Hij sinds duizenden jaren van plan is en beloofd heeft, wordt nu werkelijkheid.”

Onze wereld en dit universum zijn geen chaos, wel een bijzonder strijdtoneel, maar er is er Eén die alles in handen heeft. En daarmee mogen en moeten ook wij aan de slag.

Waarom zouden mensen volgens u naar de Israël-Familiedag in Ede moeten komen?
“Omdat het bemoedigend is elkaar te ontmoeten. Zie Handelingen 28:15: toen Paulus geloofsgenoten ontmoette, vatte hij moed. Dat hebben ook wij nodig: een dag van ontmoeting, gezelligheid, door elkaar geschud worden en met hernieuwde moed en kracht verder op weg gaan!”

Tijdens de Familiedag in Ede spreekt u in het hoofdprogramma en geeft daarnaast een verdiepende Bijbelstudie. Waar gaat u het over hebben?
“Dat God regeert! Vanuit Openbaring 4 en 5 werpen we als het ware een blik in de hemel om te zien hoe dit gebeurt. Daarbij is het van het grootste belang te begrijpen dat wij daar als gelovigen een rol in en bij mogen spelen. Dat de Here God vanuit Zijn eeuwige raadsbesluiten nu, op dit moment, met iets bezig is wat totaal uniek is: Hij brengt Zijn volk thuis! Onze wereld en dit universum zijn geen chaos, wel een bijzonder strijdtoneel, maar er is er Eén die alles in handen heeft. En daarmee mogen en moeten ook wij aan de slag.”

Klik hier voor meer info over de Israël-Familiedagen.