fbpx

Dochter van terreurslachtoffer trouwt twee weken na dood vader en broertje

Deel deze post:
Lees ook:

Eigenlijk zou hun bruiloft plaatsvinden op 16 november, maar een paar dagen daarvoor gebeurde er iets vreselijks. Vader Yaakov en broertje Netanel van bruid Sarah werden onderweg naar de familie van de aanstaande bruidegom vermoord door Palestijnse terroristen.

Shabbat
Onder orthodoxe Joden is het traditie om de shabbat vóór de bruiloft met de beide families bij elkaar te komen, om samen alvast in de feeststemming te komen. Maar daar stak een Palestijnse terrorist in dit geval dus een stokje voor. Hij schoot Yaakov en Netanel dood terwijl ze onderweg naar de bijzondere shabbatviering in de auto zaten. De rest van het gezin raakte gewond, maar overleefde de aanslag wel.

Bijzonder
Vanwege de dood van de vader en het broertje van de bruid werd de bruiloft uitgesteld. Vandaag was het dan toch zover: Sarah mocht in Jeruzalem in het huwelijk treden met haar geliefde Ariël. En daar wilden ze natuurlijk wat bijzonders van maken: ze besloten om heel Israël uit te nodigen voor hun bruiloftsfeest.

Boodschap
Met deze opmerkelijke actie willen Sarah en Ariël een boodschap afgeven: “Er is nog genoeg tijd om te rouwen. Het is nu vooral belangrijk om te laten zien dat het volk van Israël zich niet laat afschrikken door terreur”, legden ze de uitnodiging uit. In deze video is goed te zien dat er een prima sfeer was tijdens het bruiloftsfeest:

Moed
“In plaats van te rouwen, zal het Joodse volk dansen. In plaats van te huilen, zal het Joodse volk zingen. En in plaats van angst, zal het Joodse volk moed hebben”, sloot een rabbijn zich tijdens de ceremonie aan bij het bruidspaar.

Bijbel
Het bruiloftsfeest, waar naar schatting enkele duizenden Israëli’s op waren afgekomen, begon met de Bijbeltekst uit Micha 7:8: Verblijd u niet over mij, mijn vijandin, want als ik gevallen ben, zal ik weer opstaan, als ik in duisternis zit, is de HEERE mij een licht.”

Foto’s Flash90