fbpx

DOEkraïne 2018 – Dag 1

Oekra2018
Deel deze post:
Lees ook:

Het is zover! Na een nog wat stijve groepsfoto -ja, we moesten natuurlijk nog wat wennen aan elkaar-, vertrokken we met de Kei Lekkere Maatschappij voor onze reis naar Polen en Oekraïne. Voor sommigen onder ons een hele belevenis. Af en toe werden er wat gilletjes geslaakt. Dit schepte wel een band.

Eenmaal aangekomen op Kraków (lees: Krakau) Airport, werden we opgewacht door Carmen van Christenen voor Israël en de Oekraïense Igor en Aline. Toen reden we naar het Poolse plaatsje Oświęcim. We kregen even tijd om onze spullen in het hotel te dumpen, waarna we het dorpje in gingen om onze inmiddels behoorlijk lege magen te vullen.

De wachttijd op ons eten was aanzienlijk, waardoor we lang de tijd hadden om verder met elkaar kennis te maken. We kregen bruisend water met ‘krop(s)la’ en sinaasappelsap met 100% sok (lees: sap). Na het eten nog even gezellig het dorpje in. We hebben meteen een nieuw Pools woord geleerd: gymnazjum (lees: gymnasium). Inmiddels is de stijfheid er al aardig uit, de sfeer zit er goed in! Nu is het wel weer welletjes voor vandaag en gaan we lekker slapen.