fbpx

Een kijkje bij de bedoeïenen

bedoeienen
Deel deze post:
Lees ook:

De bedoeïenen zijn een nomadisch volk dat leeft in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Meestal leven ze in tenten en zwerven ze door de woestijn.

Israël is met recht een multiculturele staat te noemen, met inwoners van over de hele wereld. De meerderheid is Joods, maar er leven ook Arabieren en andere minderheden in het land.

Lees ook: Inwoners van Israël

Eén van die minderheden zijn de bedoeïenen. Wat is dat eigenlijk voor bevolkingsgroep? Hoe leven ze en wat karakteriseert ze?

Wat betekent ‘bedoeïen’?

De naam bedoeïenen komt van het Arabische woord badawi, wat ‘nomade’ betekent.

Wie zijn de bedoeïenen?

Bedoeïenen zijn Arabische woestijnbewoners. Ze wonen vooral in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ook in Israël. In Israël leven er zo’n 200.000.

Hoe leven de bedoeïenen?

Bedoeïenen leven meestal in tenten en zwerven door de woestijn. De meeste bedoeïenen in Israël leven in het zuiden. De grootste bedoeïenenplaats is Rahat en ligt boven Be’er Sheva. Ook in het noorden van het land leeft een groep, maar zij wonen tegenwoordig in huizen.

In Israël hebben bedoeïenen het relatief goed. Ze gaan hun eigen gang, maar mengen zich ook steeds meer in de Israëlische maatschappij. Ze hebben geen dienstplicht, maar steeds meer jongeren dienen toch in het leger.

Lees ook: Is Israël een racistische staat?

Races

Kamelen zijn onmisbaar voor deze bevolkingsgroep en ze worden zelfs vertroeteld door hun baasjes. Sommige bedoeïenengroepen organiseren ook kamelenraces! Lees hier meer over deze bijzondere hobby.

Video

Bekijk in de video hoe ILTV langsging bij de bedoeïense vrouw Souad Abu Ajaj, die een kijkje geeft in het leven van de Bedoeïenen.

Foto boven: Dario Sanchez/FLASH90