fbpx

Een nieuw jaar om naast Israël te gaan staan

Een nieuw jaar om naast Israel te gaan staan
Deel deze post:
Lees ook:

Wat staat Israël dit jaar te wachten? Zal er snel vrede komen? Zal de wereld zich nog meer tegen Israël en het Joodse volk keren? Allemaal vragen die je jezelf kunt afvragen aan het begin van het nieuwe jaar. Antwoorden heb ik niet. Maar wel een opdracht: laten we blijven opkomen voor Gods volk!

Op Nieuwjaarsdag was ik bij de familie van mijn man op bezoek. Een oom vroeg me: ‘En, hoe is het afgelopen tijd geweest op je werk? Veel bezig met die oorlog in Israël?’ Ik antwoordde: ‘Ehh, heb je even?’

7 oktober 2023

Mijn gedachten gingen direct weer terug naar 7 oktober 2023. De dag waarop terreurorganisatie Hamas de meest beestachtige slachtpartij uitvoerde op onschuldige Israëli’s in het zuiden van Israël. Mensen werden vermoord, onthoofd, vrouwen verkracht en baby’s doodgestoken. Ontvoerd naar Gaza, om opgesloten te worden in de donkere tunnels.

De beelden staan op mijn netvlies, misschien ook op die van jou. Zoveel bloed, doden, verwoesting. Het kwaad in zijn puurste vorm kwam naar boven. Satan zal gelachen hebben.

De wereld lijkt 7 oktober vergeten te zijn. Al snel stroomden de straten vol met demonstraties voor de Palestijnen en tegen Israël: ‘From the river to the sea, Palestine will be free’. Geen plaats voor Joden, geen plaats voor Israël. Geen plaats voor de God van Israël.

Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel leugens er verspreid (en geloofd) worden over de huidige oorlog. Hoe Israël weggezet wordt als de grote terrorist. Aangeklaagd, uitgespuwd en veroordeeld.

Lichtpuntjes

Te midden van die chaos, waren er lichtpuntjes. Mensen wereldwijd, maar ook zo veel in Nederland, die zich uitspreken voor Israël. Die opkomen voor het Joodse volk en dagelijks bidden voor de vrede van Jeruzalem.

Ik hoop dat er in 2024 veel meer mensen tot het besef komen dat de strijd tegen Israël ten diepste de strijd tegen de God van Israël is. Dat ook jij in actie komt om een eerlijk geluid te laten horen.

Ik hoop dat de Messias, de Koning van Israël, spoedig komt om alle dingen nieuw te maken.

Dat is de hoop in deze donkere tijden. God zal Zijn plannen met Israël en met de wereld uitvoeren. En ondertussen mag jij op de bres staan voor Zijn volk. Doe je mee?

Israël steunen in 2024

Wat kan jij dit jaar doen om op de bres te staan voor Israël en het Joodse volk? Hier een paar voorzetjes:

Bid elke dag voor Israël
  • Bid voor spoedige vrede
  • Bid voor Gods bescherming voor alle burgers
  • Bid om leiding voor de soldaten en de regering
  • Bid dat Hamas, Hezbollah en Iran (en alle andere vijanden) uitgeschakeld worden
  • Bid om de komst van de Messias
  • Bid om Gods nabijheid en troost voor nabestaanden en families van soldaten
Bezoek activiteiten en bijeenkomsten voor/over Israël

In Nederland worden veel dingen georganiseerd om Israël te steunen of om meer te leren over de huidige situatie in Israël. Ook wij willen dit jaar Israël en het Joodse volk steunen door allerlei activiteiten. Hier vast een activiteit die jij niet wilt missen: 25 januari 2024: Dineren bij Joods restaurant Meat me Kosher in Amsterdam

Met deze activiteit willen we de Joodse gemeenschap in Nederland ondersteunen. En dat op een leuke manier! Doe jij ook mee? Meld je dan snel aan!

Gebruik je sociale media om de waarheid over Israël te delen

Er komt ontzettend veel bagger voorbij over Israël. Laat een tegengeluid horen en deel de content van mensen die opkomen voor Israël. Hier een rijtje:

Laat je horen in je omgeving

Praat met je vrienden, familie of gemeenteleden over Israël. Misschien vind je het lastig en weet je niet goed wat je moet zeggen. Het is slim om je te blijven verdiepen over de actualiteit en de geschiedenis. Wat je kan helpen, is om naar de (dagelijkse) uitzendingen te kijken van Christenen voor Israël.

In een halfuurtje word je bijgepraat over de actualiteit, maar wordt ook de Bijbel erbij betrokken.

Bekijk hier alle video’s!

Paola Isreality

Ik wens je een goed en gezond 2024 toe!

Groetjes,

Paola