De eerste Thora-rol in de ruimte staat op de nieuwe Israëlische postzegels!

Israelische postzegels
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

De Thora, de vijf boeken van Mozes. Voor christenen de eerste vijf boeken van de Bijbel. De Joden beschouwen de Thora als geschenk van God. Ze vieren elk jaar ‘Simchat Thora’, een feest om te vieren dat God de Thora heeft gegeven. Een belangrijk item voor het Jodendom, dus. Zo belangrijk dat de Joods-Amerikaanse astronaut Jeffrey Hoffman in  1985 de Thora meenam de ruimte in. Dit is te zien op de nieuwe Israëlische postzegels!

Nieuwe collectie

Deze nieuwe collectie postzegels is een herinnering aan de eerste Thora-rol die de ruimte inging. Van deze postzegels zijn slechts 200 vellen geproduceerd, die verkocht worden vanaf 100 tot 360 dollar. Een echte collector’s item dus!

Jeffrey Hoffman: ‘Het verbaast me een beetje, om eerlijk te zijn. Ik heb nog nooit op een postzegel gestaan.’

Joodse bagage

Naast dat Hoffman de Thora meenam tijdens zijn ruimtevaart, nam hij ook een mezoeza en een gebedssjaal mee. Om Chanoeka te vieren, pakte hij ook een menora in. Maar deze kon natuurlijk nooit aangestoken worden in het ruimtevaartuig.

Zo’n postzegel is dan ook een reminder aan hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor God!

Ik vind het mooi dat een astronaut zoiets doet. Het laat zien dat zijn geloof een grote rol voor hem speelt. Dat hij de tijd neemt om tijdens zijn missie ook bezig te zijn met God. Zo’n postzegel is dan ook een reminder aan hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor Hem!

Isreality.