fbpx

Facebook redt bruiloftsfeest

Deel deze post:
Lees ook:

Even leek het erop dat het trouwfeest van Lior en Annette Solomon helemaal in de soep zou lopen, maar een berichtje op Facebook bood het kersverse echtpaar uitkomst. 

Rivka, een familielid van het stel, arriveerde iets na tienen op de feestlocatie, maar zag dat er maar een handjevol mensen was: “Ik vroeg aan mijn oom waar alle gasten waren en hij antwoordde dat ze niet waren gekomen. Achteraf bleek dat ze dachten dat de bruiloft niet doorging, omdat kort daarvoor de vader van de bruid was overleden.”

Toen Rivka zag dat er hooguit tien mensen op het feest waren besloot ze actie te ondernemen. Ze poste een berichtje op Facebook waarin ze mensen uitnodigde om naar de feestlocatie in Kannot te komen. De reactie was ongekend: binnen een paar minuten arriveerden de eerste gasten en uiteindelijk kwamen meer dan 2000 mensen op het feest.

Dana uit Yavne kwam samen met haar vriend naar het bruiloftsfeest: “We zagen de oproep op Facebook en besloten meteen om te gaan. Binnen een halfuur na het Facebookbericht waren we op de feestlocatie en toen waren er al honderden gasten. Zelfs na middernacht kwamen er nog mensen binnen.”

De bruid en bruidegom hadden een geweldige avond en barstten in tranen uit: “Dit is Israël op z’n best, we zijn één grote familie”, reageerde de geëmotioneerde bruidegom Lior.