fbpx

Fatah viert verjaardag met bomgordels

Deel deze post:
Lees ook:

Afgelopen week vierde de Palestijnse Fatah-beweging de 51e verjaardag van zijn politieke tak. Dat ging gepaard met de nodige opmerkelijke taferelen die je niet direct bij een politiek feestje zou verwachten. 

De Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadida deed verslag van de festiviteiten. “Kinderen liepen rond met namaakgranaten en -bomgordels”, schrijft de krant onder meer. Diverse belangrijke vertegenwoordigers van Fatah waren bij de ceremonie aanwezig, meldt Palestinian Media Watch.

Terreur  
De verjaardag ging verder gepaard met het verheerlijken van terrorisme. Zo werd er een speciale herdenkingstent ingericht voor Nashat Melhem, de terrorist die op nieuwjaarsdag twee jonge Israëli’s en een Arabisch-Israëlische taxichauffeur doodschoot. In een toespraak werd Melhem, die afgelopen vrijdag na een klopjacht werd gedood door de Israëlische politie, gefeliciteerd met zijn ‘heroïsche’ daad.

Gematigd
Fatah wordt internationaal beschouwd als gematigde tegenhanger van terreurorganisatie Hamas. Daarom zien veel mensen in Fatah de ideale gesprekspartner van Israël. In de praktijk laat Fatah echter vaak een heel ander gezicht zien. Zo bestaat het logo van Fatah onder meer uit twee geweren die elkaar, begeleid door Palestijnse vlaggen, kruisen boven een landkaart van Israël. Fatah-leider Mahmoud Abbas kwam onlangs nog in opspraak toen hij zei dat hij “elke druppel bloed die in Jeruzalem vloeit zal verwelkomen.”

Bekijk hier een sfeerimpressie van het feest: