fbpx

Gast schakelt terrorist uit met gitaar en is nu een nationale held

Deel deze post:
Lees ook:

Hij was afgelopen dinsdagavond op het juiste moment op de verkeerde plaats. De 26-jarige Israëlische gitarist Yishaï Montgoméry zat rustig op zijn gitaartje te tokkelen in het toeristische Jaffa toen een Palestijnse terrorist plotseling begon in te steken op een groepje voorbijgangers.

“Ik kon eerst niet berijpen dat wat ik zag ook de werkelijkheid was”, beschrijft Yishaï het moment. Veel tijd om daarover na te denken kreeg hij niet, want de terrorist kwam ook op hem afgestormd. Yishaï bedacht zich geen moment en mepte met z’n gitaar zijn belager hard op het hoofd.

Met hulp van de gitarist, die met zijn kapotte instrument de achtervolging inzette op de vluchtende terrorist, konden toegesnelde politieagenten de Palestijn neerschieten.

Sinds die avond is Yishaï razend populair in heel Israël, maar hij blijft daar zelf nuchter onder: “Vandaag ben ik ben een hit, maar morgen is iedereen me weer vergeten.” Hij hield aan het bizarre incident in ieder geval al vier nieuwe gitaren over, die hij kreeg van kersverse fans.

De schietpartij kostte uiteindelijk aan een Amerikaanse toerist het leven. Tien anderen raakten gewond, maar dat hadden er zonder Yishaï en zijn gitaar veel meer kunnen zijn. De steekpartij is de zoveelste in een lange reeks Palestijnse terreuraanvallen die Israël nu al maandenlang teistert.

Bekijk hier een interview met Yishaï:

Foto: AFP/Jack Guez