fbpx

Gerdina deed vrijwilligerswerk bij ALEH in Israël: “Een leuke uitdaging!”

Gerdina
Deel deze post:
Lees ook:

Gerdina (24) is net terug uit Israël. Daar werkte ze een maand lang als vrijwilligster bij ALEH Negev, een zorginstelling voor meervoudig gehandicapte kinderen uit Israël. Isreality vroeg haar hoe ze het heeft beleefd. 

Vorige maand stelden we op isreality.nl de vraag ‘Vrijwilligerswerk bij ALEH in Israël: iets voor jou?‘. Jij dacht meteen: ‘ja, dat is iets voor mij!’?
“Ja! Dat was inderdaad mijn antwoord op die vraag. En gelukkig had ik ook een maand vrij om mijn handen uit de mouwen te steken voor de bewoners van ALEH Negev. Ik ben net terug en wat heb ik toch een heimwee terug naar de bijzondere mensen daar! Omdat ik nu een deel ben van de ‘ALEH family’ en dus ook ambassadeur, wil ik jullie graag net zo enthousiast maken om ook deze leuke uitdaging aan te gaan!”

Hoe heb je je periode in ALEH Negev ervaren?
“Je geeft je tijd, je liefde en je talenten aan deze jonge mensen met een meervoudige handicap. Het dorp bestaat uit verschillende huisjes en ik mocht helpen op Bait Noga, bij de prinsesjes, zoals ze liefkozend door het management worden genoemd. En wat heb ik genoten van de meiden, die ook echt als prinsesjes behandeld werden.”

Eén van de prinsesjes van ALEH Negev.
Eén van de prinsesjes van ALEH Negev.

Omschrijf je werkzaamheden eens?
“’s Ochtends hielp ik bij de zorg: helpen met aankleden, schoenen aantrekken en haren doen. Net even de extra dingen waar de verpleging weinig tijd aan kan besteden. Nadat ik had geholpen met eten geven, ging ik naar het activiteitencentrum en hielp ik waar nodig was. Meestal was dit op een mannengroep, waar ze dingen maakten van bijvoorbeeld papier of bloemen. En soms even toezicht houden, als de begeleiders iemand naar de wc hielpen. Daarnaast waren er ook genoeg andere activiteiten om bij te begeleiden: snoezelen, dingen van klei maken, verven, mozaïeken, naar de kinderboerderij. Genoeg te doen dus! Het is zo genieten als je een glimlach op de gezichten van de bewoners ziet verschijnen.”

Tussendoor ook nog tijd om wat van Israël te zien? 
“Rond lunchtijd gingen alle bewoners weer terug naar hun eigen huis, dus tijd om eten te geven en daarna te helpen met de afwas. Daarna kon je naar je huisje en genieten van al het moois wat Israël te bieden heeft.”

Klinkt allemaal als een aanrader!
“Ja! Hoe oud je ook bent, wat voor achtergrond je ook hebt: in ALEH heb je altijd wel wat te doen en kunnen ze je hulp altijd gebruiken! En voor jezelf is het ook zo’n toffe ervaring, dat als je terug bent in Nederland, je gelijk het eerste vliegtuig terug wilt nemen! Wie weet tot ziens in ALEH dus!”

Ook geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij ALEH Negev en wil je voor vragen in contact komen met Gerdina? Mail ons op info@isreality.nl!   

Wil je ALEH Negev steunen? Klik hier om online te doneren en kies voor ‘ALEH Negev’.