fbpx

Golden Boy Nadav Guedj maakt Israëli’s trots

Deel deze post:
Lees ook:

Vanavond vertegenwoordigt Nadav Guedj Israël tijdens de finale van het zestigste Eurovisie Songfestival. Zelfs als hij niet wint heeft Nadav bereikt wat hij wilde: zijn land eindelijk weer eens positief op de kaart zetten. 

“Dit is het bewijs dat niet iedereen ons haat”, klonk het na het behalen van de finale vanuit het Israëlische Songfestivalkamp. “Veel Europeanen hebben blijkbaar op ons gestemd en dat is goed om te weten”. De laatste keer dat Israël de finale haalde was in 2010.

Nadav deed vooral mee aan het Songfestival om zijn landgenoten weer blij maken en Israël op een positieve manier onder de aandacht brengen. Dat dat is gelukt bleek onder meer uit een column in de Britse krant Metro, met als titel ‘Waarom het Songfestival dit jaar Israël’s Nadav Guedj nodig heeft in de finale’.

Volgens veel mensen kan Israël vanavond rekenen op een top-10 klassering. Als Israël wint, dan vindt het Songfestival volgend jaar plaats in Tel Aviv en gaan de woorden uit het refrein in vervulling: before I leave, let me show you Tel Aviv.