Hamas-leider: ‘‘Jeruzalem is en blijft islamitisch’’

MIDEAST PALESTINIAN HAMAS
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

‘‘Jeruzalem is en blijft in zijn geheel islamitisch,’’ zei Hamas-leider Ismail Haniyeh woensdag. Hiermee reageerde hij op de ‘deal van de eeuw’, de Amerikaanse poging om het jarenlange conflict in de regio op te lossen.

Deal van de eeuw

De regering van Trump werkt al bijna twee jaar aan deze deal van de eeuw, dat een ‘gedemilitariseerde Palestijnse staat minus’ zou voorstellen. De publicatie van het vredesplan is meerdere keren uitgesteld, vooral door felle Palestijnse oppositie.

Trump zelf zegt ervan te dromen om vrede te bereiken in het gebied voor het einde van zijn eerste termijn als president.

Niet Oost of West

De Hamas-leider zei: ‘‘De stad Al-Quds [Jeruzalem] is niet Oost of West, hij is islamitisch. Noch Trump, de Amerikaanse regering, de zionistisch-Amerikaanse alliantie, het internationale zwijgen of de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Al-Quds kan de feiten veranderen.’’

‘‘Hamas is diep geworteld in het land en in het hart van het Palestijnse volk, en niemand zal erin slagen Hamas schade toe te brengen.’’

Lees ook: Palestijnse christen: ‘‘Joden waren in Israël in 400 B.C.’’

Komende zomer staat gepland om het economische deel van het plan te presenteren, waarin investeringen in de Palestijnse gebieden zouden worden genoemd.

Bron: Israel Today, CIP.nl
Foto: Ismail Haniyeh, 2017 © Abed Rahim Khatib/ Flash90

Isreality.