fbpx

Hamas zingt vrolijk over ontplofte bus in nieuwe videoclip

Deel deze post:
Lees ook:

Over de muziekstijl kun je van mening verschillen (het is in ieder geval niet helemaal de smaak van onze redactie), maar de tekst laat weinig aan onduidelijkheid over. In een nieuwe videoclip van de Libanese band ‘De Belofte voor Islamitische Kunst’ wordt vrolijk gezongen bij en over een ontplofte bus van de Israëlische vervoerder Egged.

De clip laat de verschillende fases van een bomaanslag zien, van de gedetailleerde planning tot de uiteindelijke explosie. Er zijn zelfs acteurs ingehuurd die verkleed als orthodoxe Jood doen alsof ze op de bus staan te wachten.

Trots
Ondertussen zingt de leadzanger van de band, die gelinkt is aan de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, over hoe trots hij is op Palestijnse terroristen die bussen opblazen. Er zijn foto’s te zien van een aantal Palestijnse ‘martelaars’ die Joden hebben gedood.

Familiegevoel
Voor het familiegevoel toont de videoclip een zelfmoordterrorist als een liefdevolle vader, die Joden simpelweg doodt om een betere toekomst voor zijn kinderen te creëren. In het refrein is het echter weer snel gedaan met de ‘gezelligheid’, als er wordt gezongen over “omgord u, eerwaardige mannen, met een explosieve gordel, omdat er niets is dat zoveel voldoening geeft in de strijd tegen Israël, als het opblazen van bussen”.

Bekijk de video hier: