fbpx

Vet: Israëli maakt kunst van gebruikte corona-handschoenen!

glovestories
Deel deze post:
Lees ook:

‘Het coronavirus is niet het enige dat zich verspreidt, handschoenen ook.’ Dat is het probleem waar de Israëlische Yoav Gati tegenaan loopt. Overal in de straten van Tel Aviv liggen weggegooide rubberen handschoenen. ‘Wat goor’, was zijn eerste reactie. Maar met een beetje creativiteit en humor probeert hij nu mensen te wijzen op rondslingerend afval.

Glove Stories

Yoav fotografeerde de handschoenen die hij op staat aantrof. Vervolgens gooide hij ze weg. De foto’s deelde hij via zijn Instagrampagina ‘Glove Stories’, om het probleem onder de aandacht te brengen. Maar toen kreeg hij een creatieve ingeving. Via Instagram stories tovert hij de handschoenen om tot verschillende dieren. En dat slaat aan! Mensen beginnen te reageren en zelf foto’s in te sturen.

‘Humor geeft mensen de ruimte om het probleem onder ogen te zien.’

Het is intussen zelfs een soort game geworden. Zo post Yoav foto’s van handschoenen en laat hij mensen bedenken welk dier er in hen opkomt. Mensen gaan fanatiek aan de slag om de mooiste ontwerpen te maken.

Humor is beter dan boosheid

Yoav was enorm verontwaardigd door alle vervuiling die de handschoenen veroorzaken. Maar in plaats van die boosheid te uiten, gebruikt hij humor om het probleem aan te pakken. Hij merkt dat dat veel effectiever is! Volgens Yoav geeft humor mensen de ruimte om het probleem onder ogen te zien. Hij hoopt dat mensen nu bewuster met het milieu omgaan en hun handschoenen gewoon in de prullenbak gooien.  

Doe je mee?

‘Het coronavirus is hopelijk grotendeels achter de rug hier in Israël’, zegt Yaov. In andere landen is het virus nog steeds erg aanwezig. Hij doet een oproep aan mensen uit andere landen om foto’s van handschoenen en ontwerpen in te sturen, zodat hij ze kan posten. Zo betrekt hij wereldwijd mensen bij zijn project en hoopt hij dat het probleem van weggegooide handschoenen snel verleden tijd is!

Yaov hoopt dat mensen nu bewuster met het milieu omgaan en hun handschoenen gewoon in de prullenbak gooien.

Meer zien van Yaovs kunstwerken? Zelf een foto insturen? Je kunt hem volgen op Instagram via @glove.stories!

Foto: Instagram @glove.stories

Over de straten van Tel Aviv gesproken. Wist je dit al?