fbpx

Haya na 46 jaar huwelijk eindelijk moeder

Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Vorige week werd in het Israëlische Kfar Saba (vlakbij Tel Aviv) Shimon Chaim Shachar geboren. Op zich niks opvallends, totdat je de leeftijd van de kersverse ouders ontdekt.  

Shmuel en Haya Shachar trouwden in 1969, hij 21 jaar oud en zij 19. Jarenlang probeerden ze een kindje te krijgen, maar dat lukte niet. Om hen heen zagen ze vrienden een familie stichten, kinderen krijgen en grootouders worden. Maar al die tijd bleef de kinderwens van Shmuel en Haya onbeantwoord.

Toch bleven ze hun leven lang tot God bidden of Hij hen een kindje wilde schenken. Een paar maanden geleden ontdekte het stel dat Haya zwanger was en een paar dagen geleden werd hun zoontje Shimon Chaim dus geboren. Met haar 65 jaar is Haya waarschijnlijk de oudste vrouw ooit in Israël die een kindje heeft gebaard.

Tijdens de besnijdenis van Shimon Chaim, die in het jodendom altijd op de achtste dag na de geboorte plaatsvindt, hield niemand het droog.  

Leden van de synagoge waar het stel naartoe gaat waren overigens niet echt verbaasd over de geboorte van Shimon Chaim, want “de rabbijn had al geprofeteerd dat voor hij zou sterven het stel een kindje zou krijgen”.  

Foto: Lior Paz

Isreality.