fbpx

“Heel bijzonder om dit van dichtbij te zien”

Eva aan het werk
Deel deze post:
Lees ook:

Eva (22, de bovenste op de foto) reisde deze zomer met Isreality naar Israël. We vroegen haar hoe ze dat heeft ervaren!

Eva, waarom wilde je graag naar Israël?
“Sinds een paar jaar ben ik me meer gaan verdiepen in Israël en het jodendom. Toen ik in mijn kerk een cursus volgde over de joodse wortels van het christendom, ging het steeds meer kriebelen om naar Israël te gaan. Ik dacht bij mezelf: als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Daar wist ik geen antwoord op wist en dat gaf me de doorslag om nu deze mooie reis te gaan maken. Ik wilde vooral de verbondenheid met het land van de Bijbel van dichtbij meemaken.”

“Ik dacht bij mezelf: als ik het nu niet doe, wanneer dan wel?”

Wat hebben jullie gedaan tijdens de reis?
“We hebben allerlei bekende plekken bezocht in Jeruzalem en omgeving. De Olijfberg, Hof van Getsemane, de Graftuin, de Dode Zee en nog wel meer. Daarnaast hebben we een aantal dagen vrijwilligerswerk gedaan. Eerst bij Hineni, een gaarkeuken waar elke dag maaltijden worden bereid voor de armste inwoners van Jeruzalem.

Daarna begonnen we met het opknappen van een trappenhuis en galerij van een flatgebouw in de wijk Kiryat HaYovel. Het is mooi om op die manier wat voor de lokale bevolking te kunnen betekenen. Daarnaast is het leuk omdat je het met elkaar kunt doen en elkaar weer op een hele andere manier leert kennen.”

Wat was voor jou het hoogtepunt tijdens deze reis?
“Dat zijn er meerdere, maar als ik er één moet noemen dan is dat het begin van de shabbat bij de Klaagmuur. Wat een feest is dat! Heel bijzonder hoe we gewoon mee mochten dansen en betrokken werden bij het gefeest. Daarna kregen we een shabbatsmaaltijd met een uitgebreide uitleg. Dit was een bijzondere en heel interessante avond.”

“Ik vond het heel bijzonder om dit van dichtbij te zien en te beseffen dat je het Joodse volk zo kunt steunen.”

Zou je anderen aanraden om met Isreality naar Israël te gaan?
“Zeker! Christenen voor Israël steunt natuurlijk meerdere projecten in Israël en door die connecties konden wij van heel dichtbij deze projecten zien. Daardoor krijg je echt een inkijkje in het leven in Israël. Het was heel bijzonder om naast het vrijwilligerswerk ook bij Aleh te kijken. Dat is een zorginstelling voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

Er was net een nieuwe vleugel bijgebouwd, met extra ruimte die ze goed kunnen gebruiken. Hier hing een bord dat de nieuwbouw mede dankzij Christenen voor Israël tot stand was gekomen. Ik vond het heel bijzonder om dit van dichtbij te zien en te beseffen dat je het Joodse volk zo kunt steunen.”

Check hier Eva in actie tijdens het klussen: