fbpx

“Het geeft me hemelse vreugde en een enorme kick”

Israel (2)
Deel deze post:
Lees ook:

Afgelopen week vond er in Den Haag een demonstratie plaats tegen de etikettering van Joodse producten uit de betwiste gebieden in Israël. Chrissy Grace (18) was er ook bij. We vroegen haar waarom ze het belangrijk vindt om zich hier tegen uit te spreken. 

Chrissy Grace, waar ging de demonstratie precies over?
“Het was een protestactie tegen de richtlijnen die de Europese Unie heeft opgesteld wat betreft het labelen van producten uit Judea en Samaria, Golan en Oost-Jeruzalem. Er is besloten dat er op Joodse producten uit deze bekende betwiste gebieden een speciaal etiket moet komen, volgens de EU om Europese consumenten te ‘waarschuwen’.

De bedoeling van de demonstratie was om actie te ondernemen tegen deze beschamende antisemitische maatregelen. Ook hebben we de slachtoffers herdacht van de recente terreuraanslagen in Israël.”

In de Tweede Wereldoorlog werden Joden gelabeld met een gele ster en werd er gezegd: ‘koop niet bij Joden!’. Nu worden er dus Joodse producten gelabeld.

Waarom zijn deze etiketten volgens jou een slecht plan?
“Volgens de EU houdt Israël deze gebieden illegaal bezet. Maar God heeft deze gebieden aan Zijn volk Israël gegeven heeft, dus wie houdt er nou wat bezet? Daarnaast is dit natuurlijk pure discriminatie. Waarom zouden Joden wel in andere steden mogen wonen en handel drijven, maar niet in Judea en Samaria? Volgens de EU mogen Joden dit dus eigenlijk niet, alleen maar omdat het Joden zijn.

In de Tweede Wereldoorlog werden Joden gelabeld met een gele ster en werd er gezegd: ‘koop niet bij Joden!’. Nu worden er dus Joodse producten gelabeld. Ik vind dat walgelijk, dit moet stoppen. Zolang ik in staat ben om bij dit soort demonstraties te zijn en we de vrijheid nog hebben, zal elke cel in mijn lichaam met alles wat in mijn vermogen ligt achter Israël staan. Ik zet alles op alles om herhaling van de gruwelijke geschiedenis te voorkomen.”

Waarom vind je het belangrijk om hier tegen te demonstreren?
“Allereerst om anderen wakker te schudden, want er is veel onwetendheid over wat Israël en het Joodse volk is aangedaan en ook vandaag nog wordt aangedaan. Ik vind het belangrijk om een krachtig tegengeluid te laten horen tegen de leugens. Joden zijn al eeuwenlang mishandeld, achtervolgd, gekweld, gemarteld en getreiterd. Vandaag is dit antisemitisme nog steeds relevant. En dat terwijl Joden zo veel hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen op allerlei gebieden, zoals geneeskunde, vrede, wetenschap, kunst, techniek en economie.

Door dit alles kan ik natuurlijk niet stil zitten en wil ik, zolang mijn hoofd er nog op zit, elke mogelijkheid aangrijpen om mijn support aan Israël luid en duidelijk te laten blijken.

De hele wereld doet alsof ze gek zijn en steekt de kop in het zand als het gaat om Israël. In het journaal zie je het meest onnozele nieuws voorbij komen, maar je hoort zo goed als niets over Israël dat constant bedreigd wordt. En wat je dan wel hoort wordt ook nog eens verdraaid. Ik schaam me diep voor de Europese en Nederlandse politiek, dat antisemitisme maar tolereert en het zelfs aanwakkert door Israël te boycotten.

Door dit alles kan ik natuurlijk niet stil zitten en wil ik, zolang mijn hoofd er nog op zit, elke mogelijkheid aangrijpen om mijn support aan Israël luid en duidelijk te laten blijken! Het geeft me een hemelse vreugde en een enorme kick om samen bij zo’n demonstratie te staan met dezelfde brandende passie. Die passie gaat dieper dan ik kan beschrijven. Ik geloof dat het puur uit Gods hart is geboren!”