fbpx

Historisch moment: Vrede tussen Israël en de VAE!

Ontwerp zonder titel (7)
Deel deze post:
Lees ook:

Een paar dagen geleden postte vlogger Hananya Naftali een video met daarin historisch nieuws. Israël en de VAE (Verenigde Arabische Emiraten) hebben officieel vrede gesloten!

Bekijk de video!

Ongelooflijk maar waar

‘Dit is zowel mijn droom als die van Israël!’, zegt Hananya in zijn video. Veel mensen geloofden niet dat er ooit vrede zou komen in het Midden-Oosten. Het sluiten van vrede was de grootste vooruitgang tussen Israël en de Arabische wereld in de afgelopen 26 jaar.

President Trump bemiddelde tussen president Netanyahu en de kroonprins Mohammed Bin Zeyed van de VAE. Deze Arabische leider was moedig genoeg om op te staan voor een betere toekomst en vrede te sluiten in het Midden-Oosten.

Dit vredesverdrag was de derde die gesloten is tussen Israël en een Arabische natie. De eerste was in 1979 met Egypte en in 1994 met Jordanië. Nu, 26 jaar later, sluit Israël vrede met de VAE.

‘De Arabische wereld realiseert zich dat Israël niet het probleem is, maar een bondgenoot.’ – Hananya Naftali

Veel reacties

Het vredesverdrag zorgde voor enorm veel reacties. De Palestijnen waren woedend over deze actie en verbrandden afbeeldingen van Trump, Netanyahu en Bin Zeyed. Ook de vlag van de VAE ging in vlammen op. Het Islamitische regime in Iran zei dat dit verdrag geen vrede zou brengen.

Gelukkig waren er ook Arabische landen die positief reageerden op deze gebeurtenis. Landen als Egypte, Jordanië, Oman en Bahrein hebben dit vredesverdrag toegejuicht.

Vrede in het Midden-Oosten?

‘We leven in historische tijden’, zegt Hananya. Hij denkt dat we meer van zulke vredesacties mee gaan maken in de toekomst. Ook hoopt hij dat deze eeuw een eeuw van vrede gaat worden in het Midden-Oosten en dat conflicten verleden tijd gaan zijn.

Misschien is dit wel een begin van vrede voor Israël. Ondanks dat er nog veel dreiging en conflicten zijn, is dit positief nieuws. Laten we blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem!

Is er vrede in Jeruzalem? Lees het hier!