fbpx

Iraanse game-app: schiet raketten op Israël

Deel deze post:
Lees ook:

Smartphone-gebruikers in Iran kunnen vanaf deze week een nieuwe game spelen op hun telefoon: Missile Strike. In het spel is het de bedoeling dat je raketten afvuurt op Haifa, de derde stad van Israël.

Het spel werd gepresenteerd ter gelegenheid van Al Quds-dag. Deze ‘feestelijkheid’, op de laatste dag van de islamitische vastenmaand ramadan, werd uitgeroepen door ayatollah Khomeini, de geestelijk leider van Iran. Op Al Quds-dag staan de strijd tegen Israël en de bevrijding van Jeruzalem centraal.

Een paar dagen na de lancering van Missile Strike sloten diverse westerse landen onder aanvoering van de Verenigde Staten een akkoord met Iran, over het nucleaire programma dat het streng-islamitische land voert. Dit terwijl tijdens Al Quds-dag nog massaal ‘Weg met Amerika’ en ‘Dood aan Israël’ werd gescandeerd. Ook riep oud-president en belangrijke geestelijke Akbar Hashemi Rafsanjani dat Israël een tijdelijke staat is. Hij verzekerde de Iraniërs verder dat Israël snel van de wereldkaart zal worden gewist.