fbpx

Iran: “Israël steelt onze wolken”

Wolken header
Deel deze post:
Lees ook:

Dat er regelmatig onjuiste uitspraken over Israël worden gedaan, dat weten we wel. Maar de uitspraak van de Iraanse generaal Gholam Reza Jalali van afgelopen week spant de kroon!

Tijdens een persconferentie zei generaal Jalali dat hij de klimaatverandering in Iran maar verdacht is. Volgens hem komt deze klimaatverandering niet door het opwarmen van de aarde door broeikasgassen, maar door Israëls handelen. De ‘kleine satan’, zoals Israël werd genoemd, zou de Iraanse sneeuw en de wolken hebben gestolen. Yeah right.

”Israël zorgt ervoor dat de wolken die Iran binnenkomen geen regen meer loslaten. Daarnaast hebben we ook te maken met diefstal van sneeuw en wolken,” zei generaal Jalali. Hij meent het serieus. Naar eigen zeggen baseert Jalali zich op wetenschappelijk onderzoek, waarin staat dat Israël wolken steelt en de regen en sneeuw de laatste jaren dus uitblijven in Iran.

Gelukkig is niet iedereen het met de generaal eens. Ahad Vazife, hoofd van het Iraanse meteorologische instituut, sprak hem nog binnen een dag tegen: ”Op basis van de meteorologische kennis kan een land geen sneeuw of wolken stelen.” Hij zei ook niet te weten welk onderzoek Jalali aanhaalt.

Er is vanuit Israël geen reactie gekomen op de bizarre uitspraak van Jalali. De Israëlische premier Netanyahu bood onlangs nog in een videoboodschap hulp aan de Iraniërs om de waterproblemen op te lossen.