fbpx

Iran verklapt plannen in bizarre video

Iran Jeruzalem video
Deel deze post:
Lees ook:

Een paar weken geleden sloten westerse landen een deal met Iran, waarmee ze hoopten de Iraanse plannen voor een kernbom in te dammen. Critici vonden de deal naïef, omdat het alleen maar voordelen zou bieden aan het Iraanse regime. 

Wie er nog aan twijfelde of deze deal goed zal uitpakken, zal zich na het bekijken van onderstaande video nog eens achter de oren krabben. De video is geproduceerd in opdracht van Islamic Revolution Design House, een extremistische organisatie die banden onderhoudt met de Iraanse regering.

Uitgewist
In de video is te zien hoe strijders zich klaarmaken voor de belegering van Jeruzalem. Onder meer de emblemen van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah en die van de Qassam Brigades van Hamas zijn te herkennen. Verder staat er in het Perzisch dat ‘Israël moet worden uitgewist’ en ‘uit de geschiedenis moet worden gewist’, een populaire uitspraak van de voormalig geestelijk leider van Iran ayatollah Khomeini.

Volgens de makers kan het moment van de belegering van Jeruzalem niet lang meer duren, want ‘de jeugd zal deze dag zeker meemaken’, wordt in de video beweerd.

Tweet
De video sluit aan op de tweet die de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, deze week plaatste. Hierin verklaarde hij dat Iran er alles aan zal doen om iedereen die tegen Israël strijdt te ondersteunen:

Profetie
In de Bijbel staan verschillende profetieën over de belegering van Jeruzalem in de eindtijd. Bijvoorbeeld in Zacharia 12: Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja, ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken. Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen, en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen. (vers 2 en 3)

Volgens vers 9 loopt het niet goed af met mensen die tegen Jeruzalem strijden: Op die dag zal het gebeuren dat Ik alle heidenvolken die tegen Jeruzalem oprukken, zal willen wegvagen.

Bekijk de video: