Is de Filistijnse stad ontdekt waar David onderdook?

MIDEAST ISRAEL ARCHEOLOGY
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Australische en Israëlische archeologen claimen dat ze ten zuiden van Jeruzalem de Filistijnse stad Ziklag gevonden hebben.

In 1 en 2 Samuël staat de stad Ziklag genoemd. David week uit naar deze Filistijnse stad toen hij op de vlucht was voor koning Saul. En deze stad Ziklag zou nu gevonden zijn, onder Jeruzalem.

Twaalf keer

Het is alleen niet de eerste keer dat wordt gedacht dat de locatie van Ziklag gevonden is. Al twaalf keer eerder zijn plekken gevonden waar de stad geweest zou kunnen zijn. Toch zijn de onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit, de Israëlische Oudheidkundige Dienst en de Macquarie University in Australië ervan overtuigd: dit is de plaats waar Ziklag lag.

Niet iedereen is overtuigd dat de locatie van Ziklag gevonden is.

Opgravingen

Al sinds 2015 zijn de onderzoekers met opgravingen bezig in Khirbet a-Ra’i. Op deze plek hebben ze sporen uit de 12e en 11e eeuw voor Christus gevonden: grote Filistijnse schalen, olielampen, bouwwerken, offeranden en gereedschap.

Daarbovenop vonden ze een bouwlaag uit de 10e eeuw voor Christus, de tijd van David.

Lees ook: Palestijnse christen: ‘‘Joden waren in Israël in 400 B.C.’’

Twijfel

Niet iedereen is overtuigd dat de locatie van de oude Filistijnse stad gevonden is. Bijvoorbeeld prof. Aren Maeir (Bar Ilan University), die al 23 jaar verantwoordelijk is voor opgravingen in Tell es-Safi, vertelde aan The Times of Israel dat hij er helemaal niet van overtuigd is dat het Bijbelse Ziklag in Khirbet a-Ra’i ligt.

Bron: RD
Foto: Flash90

Isreality.