fbpx

Wie is de rabbijn die Donald Trump inzegende?

MarvinHier
Deel deze post:
Lees ook:

Donald Trump is de eerste Amerikaanse president sinds Ronald Reagan in 1985 die zich bij zijn inauguratie liet inzegenen door een rabbijn. Rabbijn Marvin Hier, die de inzegening mocht doen, was zelfs de eerste orthodoxe rabbijn uit de geschiedenis die deze plechtigheid voor zijn rekening nam.

Rabbijn Marvin ‘Moshe Chaim’ Hier is onder meer de oprichter van het Simon Wiesenthal Centrum, een internationale mensenrechtenorganisatie met ruim 400.000 leden die de herinnering aan de Holocaust levend probeert te houden.

Hier is zeker geen onbekende bij het grote Amerikaanse publiek. Hij mengt zich vaak in het publieke debat en ontving in de jaren ’80 als filmmaker zelfs een Oscar, de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten. Dat deed hij met ‘Genocide’, een documentaire over de Holocaust.

Tijdens zijn zegening citeerde rabbijn Hier Psalm 137, de bekende Psalm over de ballingen die aan de rivieren van Babylon met heimwee terugdenken aan Jeruzalem.

Donald Trump werd afgelopen vrijdag beëdigd als 45e president van de Verenigde Staten. Naast rabbijn Hier mochten predikant Franklin Graham en bisschop Wayne T. Jackson een zegen uitspreken over Donald Trump.

Bekijk de hele toespraak van rabbijn Marvin Hier: