fbpx

Israël èn Frankrijk met Israëli op Songfestival

Deel deze post:
Lees ook:

Maar liefst twee landen worden dit jaar op het Eurovisie Songfestival door Israëlische artiesten vertegenwoordigd: Hovi Star namens Israël en Amir Haddad namens Frankrijk.

Zanger Hovi Star is deze week door het Israëlische publiek gekozen om op 14 mei de nationale eer van Israël te verdedigen in Stockholm. Hij zal proberen met het lied “Made of Stars” de sterren van de hemel te zingen. Zowel muziek als tekst voor dit lied werden geschreven door Doron Medalie, die ook tekende voor de inzending “Golden Boy” waarmee zanger Nadav Guedj vorig jaar de negende plaats in het Songfestival behaalde.

Het Israëlische publiek zal ook met grote belangstelling kijken naar een tweede landgenoot die op het Songfestival-podium zal staan in Zweden. Amir Haddad vertegenwoordigt dit jaar Frankrijk. Haddad, die in Frankrijk werd geboren, woont al meer dan twintig jaar in Israël. In 2006 deed hij mee aan het populaire reality tv-programma’s A Star is Born, waarin hij tijdens een live uitzending flauwviel tijdens het zingen van een duet.

In zijn geboorteland kreeg Amir – zoals hij bij zijn Europese publiek bekend staat – bekendheid toen hij de derde plaats behaalde in The Voice France. Hij zal in mei het lied “J’ai cherché”, dat op de lokale radiostations al een hit is, ten gehore brengen.

De 31-jarige tandarts kwam op achtjarige leeftijd naar Israël. Zijn familie maakte aliya en vestigde zich in Herzliya, waar hij als voorzanger in synagoges dienst deed.

Bekijk hier de inzending van Amir:

Bron: jonet.nl. Foto: Renaud Corlouer/France 2