fbpx

Israël stuurt grootste ploeg ooit naar Olympische Winterspelen

Olympische Winterspelen Israel
Deel deze post:
Lees ook:

Denk je aan de Olympische Winterspelen dan denk je aan ijshockeyende Canadezen, schaatsende Hollanders of schansspringende Zwitsers.

Je denkt minder snel aan een alpineskiënde Israëli, maar toch reist ook Itamar Biran komende maand af naar het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Daar vinden van 9 t/m 25 februari de Olympische Winterspelen 2018 plaats.

Naast de pas 19-jarige Itamar doen er nog 9 andere Israëlische wintersporters mee, waarmee het de grootste ploeg ooit wordt die namens Israël meedoet aan de Winterspelen.

Hoewel Israël nog nooit een medaille won op de Winterspelen, zijn er dit keer zeker kansen op succes.

De meeste kans op een medaille is er bij de kunstschaatsers, die de helft van het Israëlische team uitmaken. Alexey Bychenko won tijdens de Europese Kampioenschappen van 2016 een zilveren plak, en hoopt dat kunstje tijdens de Spelen te evenaren of zelfs te verbeteren.

De andere kunstschaatsers zijn Daniel Samohin, Evgeni Krasnopolski, Paige Conners, Adel Tanakova, Ronald Zilberberg en Aimee Buchanan.

Vladislav Bykanov en A.J. Edelman gaan ook mee, maar maken weinig kans op een medaille. Zij komen in actie tijdens respectievelijk het shorttracken en skeleton, een redelijk bizarre sport waarbij je met een snelheid van 130 kilometer per uur op een sleetje naar beneden raast.

Foto boven: Itamar Biran (rechts) samen met de Libanese alpineskiër Jeffrey Zina. © National Park Service/CC 2.0 Flickr.com