fbpx

“Israël verantwoordelijk voor aanslagen Parijs”

Deel deze post:
Lees ook:

Het is weer raak: zoals bij veel internationaal schokkende gebeurtenissen zijn er ook nu weer mensen die Israël op allerlei creatieve manieren betrekken bij de terroristische aanslagen in Parijs, van afgelopen vrijdag.

Eerder al schreven we over de vijf meest bizarre complottheorieën over Israël, waarin onder meer wordt beweerd dat Israël achter de aanslagen op de Twin Towers in New York zit en ook vlucht MH17 heeft neergeschoten. De top-3 van ‘Parijs’ ziet er zo uit:

[mks_dropcap style=”circle” size=”52″ bg_color=”#8dd0bd” txt_color=”#ffffff”]3[/mks_dropcap]

Gezien hun verleden niet helemaal verrassend, maar de Fatah-partij van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas weet zéker dat de Israëlische premier Benjamin Netanjahu het brein is achter de aanslagen in Parijs. Ze publiceerden een cartoon waarop te zien is hoe Netanjahu samen met een IS-strijder een geweer africht op de Eiffeltoren. De Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadida schreef verder dat de aanslagen een “onderdeel zijn van de strategie van de Israëlische geheime dienst Mossad om de wereld te veroveren met hun zionistische terreur”.

Netanjahu

[mks_dropcap style=”circle” size=”52″ bg_color=”#8dd0bd” txt_color=”#ffffff”]2[/mks_dropcap]

Op plek 2 onze ‘eigen’ Jan Marijnissen. In het programma Kamerbreed op Radio 1 wees de SP-voorzitter de luisteraars er op dat “naast een slechte integratie ook de frustratie over het onrecht wat de Palestijnen wordt aangedaan” een grote rol speelt in de radicalisering van moslimjongeren.

Beluister de uitspraak van Marijnissen hier terug:

[mks_dropcap style=”circle” size=”52″ bg_color=”#8dd0bd” txt_color=”#ffffff”]1[/mks_dropcap]

De ‘nummer 1’ tot nu toe is de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström. Al eerder maakte ze zich niet populair in Israël door als eerste West-Europese buitenlandminister een ambassade van de ‘Staat Palestina’ te openen, terwijl dit land helemaal (nog) niet bestaat. Dit weekend maakte ze het opnieuw bont door een vergelijking te maken tussen de aanslagen in Parijs en het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Tussen neus en lippen door praatte Wallström het geweld van Palestijnse terroristen ook nog eens goed. Letterlijk zei ze:

“Blijkbaar hebben we niet alleen hier in Zweden, maar over de hele wereld een reden om bezorgd te zijn. Ook hier zullen situaties komen als in het Midden-Oosten, waar niet in de laatste plaats de Palestijnen inzien dat er daar geen toekomst voor hen is. Zij moeten óf hun vertwijfelde situatie accepteren, óf naar geweld grijpen.”

Wallström bij de feestelijke opening van de ambassade van de 'Staat Palestina', eerder dit jaar. Foto: Reuters/Fredrik Sandberg.
Wallström bij de feestelijke opening van de ambassade van de ‘Staat Palestina’, eerder dit jaar. Foto: Reuters/Fredrik Sandberg.

Foto boven: Op de stadsmuren van Jeruzalem waren zaterdagavond de kleuren van de Franse vlag te zien. © Yonatan Sindel/Flash90