fbpx

Israëlisch dineren in Amsterdam: 3 redenen waarom jij mee wilt!

Diner meat me kosher
Deel deze post:
Lees ook:

Volgende week donderdag 25 januari is het zover: het etentje bij Israëlisch restaurant Meat me Kosher in Amsterdam! Heb jij je nog niet aangemeld? Hier 3 redenen waarom je mee wilt.

1. Uitleg over de koosjere keuken door rabbijn Katz

De Joods-Israëlische keuken is ongelooflijk divers. Een soort mengelmoes van allerlei culturen, smaken en kleuren. Je gaat er tijdens het etentje bij Meat me Kosher iets van ervaren.

Alles wat je voorgeschoteld krijgt, is koosjer. Hoe zit het met deze Joodse voedselwetten? Hoe worden maaltijden bereid? Hoe zit het met ritueel slachten? En waarom eten Joden geen melkproducten bij vleesproducten?

Rabbijn Katz uit Amsterdam gaat hier alles over vertellen!

2. Ontmoet allemaal gezellige mensen

Zin om nieuwe mensen te leren kennen? Dan is deze avond daar ideaal voor! Geniet naast het heerlijke diner ook van de gesprekken met je tafelgenoten. Leer elkaar kennen! Je hebt in ieder geval al iets gemeenschappelijks: liefde voor Israël en het Joodse volk ;)

3. Steun de Joodse gemeenschap in Nederland

Het is oorlog in Israël. Joden in Nederland ervaren hier ook de gevolgen van. Iedereen kent wel mensen in Israël die getroffen zijn of die nu in het leger moeten vechten.

In Nederland is de haat tegen Israël groot. Soms uit zich dat in de bedreiging van de Joden in Nederland. Veel Joden geven aan zich niet meer veilig te voelen. Daarnaast ziet de eigenaar van restaurant Meat me Kosher een daling in het aantal gasten sinds 7 oktober 2023. Mensen durven of willen niet meer komen eten. Dieptriest, vind je niet?

Juist daarom willen we in deze tijd komen eten, om te laten zien dat we achter Israël en het Joodse volk staan!

Ga je ook mee?

Meld je dan snel nog aan! Let op: aanmelden kan nog tot en met maandag 22 januari.

Meer informatie/aanmelden