fbpx

Israëlisch terreurslachtoffer Renana (17) spreekt VN toe

Deel deze post:
Lees ook:

Afgelopen januari werd de 38-jarige Dafna Meir in haar woning doodgestoken door een 15-jarige Palestijnse terrorist. Drie van haar zes kinderen zagen het gebeuren, waaronder de 17-jarige Renana. Gisteren mocht zij voor de Verenigde Naties vertellen wat deze gebeurtenis voor haar betekent.

Renana was samen met haar vader op uitnodiging van de Israëlische VN-ambassadeur Danny Dayon in New York, waar de VN vergaderde. Dayon voerde daar een felle discussie met de Palestijnse ambassadeur Riyad Mansour: “Ik veroordeel elke vorm van terreur”, werd Mansour door Dayon toegesproken. “Dat is een zin die u niet durft uit te spreken”, voegde hij daar als verwijt aan toe.

De toespraak van Renana ging over elkaar liefhebben: “Het is nooit in me opgekomen om een ​​ander pijn te doen, alleen maar omdat hij anders doet of denkt”, zei ze. “Ik heb ook geen wraakgevoelens tegen de terrorist. Mij is altijd geleerd de ander onvoorwaardelijk lief te hebben, alle mensen te respecteren en iedereen te zien als mens.”

“Mij is altijd geleerd de ander onvoorwaardelijk lief te hebben, alle mensen te respecteren en iedereen te zien als mens.”
Renana Meir 

Ook Renana’s vader Natan mocht de VN toespreken. “Ik geloof met heel mijn hart dat onze Schepper de kinderen van Abraham de mogelijkheid geeft om samen te leven in dit heilige land”, verwees hij naar de broederstrijd tussen Joden en Arabieren. “Ik wacht geduldig tot het zover is, al duurt het generaties. Daarom zeg ik tegen de internationale gemeenschap: laten we bruggen bouwen. Laat ons liefhebben in plaats van haten. Politiek alleen is niet genoeg. Er kan pas vrede komen als mensen elkaar gaan ontmoeten”, zei Natan.

Bekijk hier de video van Renana:

Foto: Renana (rechts op de voorgrond) tijdens de begrafenis van haar moeder Dafna. © Yonatan Sindel/Flash90